Meclis Canlı

Büyükşehir Zabıtası Otobüs Terminallerinde Denetimlerini Sürdürüyor


27.07.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, il genelindeki Şehirlerarası Otobüs Terminallerinde yetki ve sorumluluk alanında bulunan konularda denetimler yapmaya devam ediyor.

Turizm sezonu ile birlikte vatandaşlardan gelen şikayetleri önlemek amacıyla denetimlerini artıran Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, yolcuları zorla kendi peronlarına yönlendirip bilet kesmeye çalışarak seyahat özgürlüğünü kısıtlayıcı tavırlar sergileyen vehalk arasında çığırtkan diye adlandırılan şahıslara göz açtırmıyor. Zabıta ekipleri tarafından hem yolcuların özgürlüğünü kısıtlayan, hem de diğer firmalara karşı haksız rekabete yol açtığı belirlenen çığırtkanlar ve bağlı oldukları firmalara gerekli idari işlem uygulanıyor.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Şevket Gülen, Zabıta ekiplerinin yetki ve sorumluluk alanında bulunan Şehirlerarası Otobüs Terminallerinde denetimlerini düzenli aralıklarla gerçekleştirdiğini söyledi. Gülen; “Muğla il genelindeki Şehirlerarası Otobüs Terminallerinde yapılan denetimlerde son bir ay içerisinde 27 şahıs hakkında görevli Zabıta ekiplerimizce İdari Yaptırım Tutanağı tanzim edildi. Ayrıca Zabıta ekiplerimiz, şehirlerarası yolcu taşıyan otobüsleri durdurarak bilet kontrolü de yapıyor. Bu uygulama ile Terminalde herhangi bir yazıhaneye bağlı olmaksızın peronlar bölgesinde veya  iç alanda  yolcuları direkt olarak otobüse yönlendiren kişilerin yaptığı haksız kazancın da  önüne geçildi. Uygulamadan yolcular kadar haksız rekabetin  önlenmesi sayesinde firmalar da memnun olduklarını söylüyorlar.” dedi.