Meclis Canlı

Büyükşehir Zabıtası Korsan Taşımacılığa İzin Vermiyor


25.07.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, vatandaşların trafikte güven içerisinde seyahat etmelerini sağlamak amacıyla denetimlerini sıklaştırdı.

 

Muğla il genelimizde turizm sezonuyla beraber araç kiralama şirketlerinin ve kayıt dışı taksilerin korsan taksicilik yaptıkları yönünde alınan ihbarları değerlendiren Zabıta ekipleri, Jandarma ve Polis ekipleri ile birlikte kiralık araçları ve taksileri durdurarak taşıma ve çalışma izin belgelerinin bulunup bulunmadığının kontrollerini yapıyor.

 

Özel toplu taşıma araçlarında da denetimde bulunan Zabıta ekipleri şoförün tescil belgelerinde belirtilenden fazla ayakta yolcu alıp almadığı, ücretsiz seyahat hakkı bulunan şahıslardan ücret alınıp alınmadığı, çığırtkanlık ve değnekçilik yapılmak suretiyle yolcu toplanmaya çalışılıp çalışılmadığı ile durak harici yolcu indirme ve bindirme yapılıp yapılmadığı hususlarında kontroller yaptı.

 

Kurallara uymayanlar hakkında yasal işlem başlatıldı. Uygulamalar vatandaşlar tarafından da memnuniyetle karşılandı. Zabıta ekipleri, il genelinde denetimlerine sıklaştırarak devam ediyor.