Meclis Canlı

Büyükşehir Zabıtası Felaketi Önledi


03.05.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, 2 Mayıs Pazartesi günü Köyceğiz İlçesi Döğüşbelen Mahallesi Balıklı mevkiinde çıkan Orman Yangınına erken müdahale ederek olası bir felaketi önledi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı Trafik Denetim Amirliğinde görevli Zabıta Memurları görev esnasında Köyceğiz ilçesi Döğüşbelen Mahallesi Balıklı mevkiinde Kızılçam ağaçlarıyla dolu ormanlık arazide alevlerin çıktığını görünce araç içerisinde bulunan yangın tüpü, su ve kürekle yangına müdahale etti. Rüzgârın etkisiyle hızla yayılan alevlerin büyümesini çalılar ve toprak ile engelleyen zabıtalar büyük bir felaketin önüne geçti. Durumu Köyceğiz Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerine de bildiren Zabıta Memurları, İtfaiye ekipleri gelene kadar bölgeden ayrılmadı. Köyceğiz Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince kontrol altına alınan Orman yangını Zabıtanın erken müdahalesi sayesinde büyümeden önlendi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Şevket Gülen konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; ”Dünyamız gelişen teknoloji ve bilinçsiz tüketimin sonucu  doğal  zenginliklerini her geçen  gün kaybetmektedir. Ülkemiz hem doğal  zenginlikler hem de doğal  bitki örtüsünü  hızla kaybetme açısından dünya ülkeleri arasında ön sıralarda yer almaktadır. Özellikle ormanlarımızın en büyük düşmanı olan yangınlar doğal  bitki örtümüzü kaybetme  sebeplerimizin başında gelmektedir. Bilindiği gibi yangınlar doğaları  gereği küçük çapta  başlayıp  hızla yayılırlar. Bu sebeple erken müdahale çok önemlidir.  Köyceğiz ilçesi Döğüşbelen Mahallesi Balıklı mevkiinde Kızılçam ağaçlarıyla dolu ormanlık arazide çıkan yangına erken müdahale ederek yangının büyümesini engelleyen Zabıta Memurlarımıza duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederim.”