Meclis Canlı

Büyükşehir Zabıtası 696 kg sağlıksız et ele geçirdi


06.04.2022


Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerinin Menteşe Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde bir seyahat firmasına ait otobüsten indirilen çuvallardan şüphelenerek yaptığı denetim ve kontrollerde 696 kg sağlıksız et ele geçirdi.

İl genelinde halk sağlığı için denetimlerini sürdüren Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, Menteşe Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde yaptığı kontrollerde 19 çuval içerisinde 696 kg sağlıksız et taşındığını tespit etti.


Olay dün saat 10.00 sıralarında Menteşe Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde meydana geldi. Bir seyahat firmasına ait otobüsten indirilen çuvallardan şüphelenen Büyükşehir Zabıta ekipleri, 19 çuval içerisinde 696 kg etin, uygunsuz olarak taşındığını tespit etti. Etleri muhafaza eden Zabıta ekipleri, 5996 sayılı kanun gereği etlerin insan tüketimine uygun olup olmadığının tespiti amacıyla Menteşe İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne bilgi verdi.  Menteşe İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görevli Veteriner Hekimlerce yapılan kontrollerde 19 çuval içerisinde bulunan 696 kg etin taşıma kurallarına uymadığı ve menşeinin belli olmaması nedeniyle 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında insan tüketimine uygun olmadığı tespit edildi. Yapılan kontrollerin ardından 696 kg sağlıksız etin Muğla Büyükşehir Belediyesi Menteşe Düzenli Katı Atık Depolama Tesisi’ne nakli sağlanarak bertarafı sağlandı.