Büyükşehir Yol Çizgilerini Yeniliyor

09.08.2016

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından yol çizgileri ve yaya geçidi çizgileri ile birlikte Yol Kenarı Kedi Gözü Dikmeleri de (Ç.T.P.) yenileniyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri, zamanla silinerek tahrip olmuş yol çizgilerini ve yaya geçidi çizgilerinin, gece görünürlüğü için uygun ve aşınmaya karşı uzun ömürlü yol çizgi boyaları ile birlikte düşey işaretleme çalışmaları kapsamında Yol Kenarı Reflektör Dikmelerinin (Ç.T.P.) yenileme çalışmalarına devam ediyor.  Ekipler, Yatağan İlçesi Bozüyük Mahallesinde yürüttüğü yol çizgileri ve yaya geçidi çizgileri ile birlikte düşey işaretleme çalışmaları kapsamında Yol Kenarı Reflektör Dikmelerinin (Ç.T.P.) yenileme çalışmalarını tamamladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Alper Kolukısa, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Yayaların ve sürücülerin güvenli bir trafik akışı içerisinde olmaları için taşıt yollarının düzenini sağlayan trafik işaretleme çalışmalarımız devam ediyor. Yatağan İlçemiz Bozöyük Mahallesinde özellikle yaz aylarında turizm sezonu nedeniyle artan trafik yoğunluğunu da dikkate alarak, güvenilir yollar için bazı muhtelif cadde ve sokaklarda işaretleme çalışmalarını tamamladık. Muğla kent genelinde yayaların ve sürücülerin daha düzenli ve güvenli bir trafik akışı içerisinde olmaları için yaya geçidi ve yol çizgi yenileme çalışmalarımıza hız kazandırmak adına Büyükşehir Belediyemizin araç filosuna yeni kazandırdığımız şehir içi manevra kabiliyeti daha yüksek olan 4 adet pinomatik boya pompası ile birlikte 1000 lt ve 2500 lt lik 2 ayrı boya hazneli tanklarıyla toplamda 3500 lt boya kapasiteli yol çizgi aracımız, Termoplastik boya püskürtebiliyor.  Ayrıca Dokunmatik Çizgi Yönlendirme ve İkaz Paneli Kontrol panosuna sahip, 500 lt kapasiteli cam küreciği tankı ve hidrolik kızaklar bulunan Termoplastik Çizgi Aracımız sayesinde; trafik ve yol güvenliğinin sağlanması, yolu kullanan sürücü ve yayalara yol hakkında bilgiler vererek rehberlik etmesi, gerekli yasaklama ve kısıtlamaların belirtilmesi için çok büyük öneme sahip olan yatay trafik işaretlemeleri İl genelinde ekiplerimiz tarafından hızla tamamlanabilecek.”