Meclis Canlı

Büyükşehir, Yerel Tohumların Dağıtımına Başladı


04.02.2021


‘Yerel Tohum Ulusal Güç’ sloganı ile Türkiye’nin en kapsamlı Yerel Tohum Merkezlerinden birisini kuran Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 2021 yılı yerel tohumlarının dağıtımına başlandı.

 

“Yerel Tohum Ulusal Güç” sloganı ile Türkiye’nin en kapsamlı Yerel Tohum Merkezlerinden birisini kuran Büyükşehir Belediyesi’nin ürettiği ve dağıtımını yaptığı yerel tohumlar toprakla hayat bulmaya devam ediyor.  Bu kapsamda Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 2021 yılı yerel tohumları dağıtılmaya başlandı.

 


1 Şubat tarihinden itibaren 2020 yılının yaz sezonunda üretilen 81 çeşit tohumun internet sitesi üzerinden dağıtımına başlandı. Kanun gereği her aileye ihtiyaç miktarı kadar tohumun verildiği yerel tohum dağıtımında vatandaşlar, yereltohum.mugla.bel.tr adresindeki Tohum Talep Formunu doldurarak tohum talebi oluşturabiliyor.

 

Her geçen yıl başvuruların arttığı yerel tohumda Muğla Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar Türkiye’nin 81 İline 5 milyon 640 bin tohum dağıttı.

 


Atlı, “Yerel tohumlarımıza sahip çıkalım”

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 2021 yılı için dağıtımına başladığı yerel tohumlardan alan Bilal Habeşi Atlı, ata tohumlarına karşı hassasiyetleri olduğunu ifade etti. Atlı sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Sağlığımız açısından yerel tohumların daha elverişli olduğunu düşünüyoruz. Çünkü buradaki tohumlar teste tabi tutuluyor ve analiz edildikten sonra sağlıklı tohumlar bizlere dağıtılıyor. Bu nedenle yerel tohumlarımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Diğer birçok illere örnek olan Türkiye’nin en kapsamlı yerel tohum merkezini kuran ve sağlıklı tohumlar yetiştirilmesini sağlayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Osman Gürün’e çok teşekkür ediyorum.”