Meclis Canlı

Büyükşehir, Yaya Geçidi Çizgilerini Yeniliyor


19.06.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından Muğla İli genelindeki yaya geçidi çizgilerinin yenileme çalışmaları devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri, zamanla silinerek tahrip olmuş yaya geçidi çizgilerini, gece görünürlüğü için uygun ve aşınmaya karşı uzun ömürlü olan çift kompenantlı yol çizgi boyaları ile yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler 70’e yakın noktada işaretleme çalışmalarını tamamladı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Alper Kolukısa konu ile ilgili yaptığı açıklamada, taşıt yolunda yayaların güvenli geçebilmelerini sağlamak için büyük öneme sahip yaya geçitlerinin deforme olan çizgilerinin yenileme çalışmalarının tüm ilçelerde devam ettiğini söyledi. Kolukısa; “Yayaların ve sürücülerin daha düzenli ve güvenli bir trafik akışı içerisinde olmaları için yaya geçidi ve yol çizgi yenileme çalışmalarımız hızla devam ediyor. Bu kapsamda okul önlerindeki yaya geçidi yenileme çalışmalarına öncelik veren ekiplerimiz 70 e yakın noktada işaretleme çalışmalarını tamamladı” dedi.