Meclis Canlı

Büyükşehir Yavuz Dizdar’ı Muğlalılarla Sağlıklı Beslenme Etkinliği’nde Buluşturdu


09.12.2016


Muğla Büyükşehir Belediyesi Yerel ve Sağlıklı Beslenme ya da Fastfood etkinliği ile Onkoloji Uzmanı Yard. Doç. Dr. Yavuz Dizdar’ı Muğla’da öğrencilerle ve vatandaşlarla buluşturdu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi ve Bodrum Slow Food Yaveş Gari Grubunun birlikte düzenlediği Yerel ve Sağlıklı Beslenme ya da Fastfood etkinliği ile Onkoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Yavuz Dizdar’ı Muğla’da öğrencilerle ve vatandaşlarla buluştu.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün dünyada ve ülkemizde herkesi ilgilendiren hazır gıda ve beslenmenin sağlığa etkileri konusunda çok değerli bilgilere ve birikime sahip olan Yrd. Doç. Dr. Yavuz Dizdar’ın Muğla’da öğrencilerimizi bilgilendirdiğini söyledi ve Yavuz Dizdar’a bu etkinlikteki katkıları, sunumları için teşekkür etti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Vatandaş olarak hepimizi ilgilendiren hazır gıda, beslenme, taşıdığı riskler ve sağlığımıza etkileri konularında Türkiye’de büyük bir mücadele veren sevgili meslektaşım Yrd. Doç. Dr. Yavuz Dizdar bizleri bilgilendirdi. Kendilerine etkinliğimize katılarak değerli bilgilerini bizlerle paylaştığı için teşekkür ediyorum. Ayrıca Bodrum Slow Food Yaveş Gari grubumuza ve çocuklarımızın eğitiminde en büyük katkıya sahip öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum. Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak Yerel Tohum Merkezi’mizi kurarak yerel ürünlerimizi, genetik mirasımızı korumayı, gelecek nesillerin de sağlıklı besinler tüketmesini sağlamaya çalışıyoruz.” dedi.

Yrd. Doç. Dr. Yavuz Dizdar Yerel ve Sağlıklı Beslenme ya da Fastfood etkinliğinde fast food denince akla sadece hızlıca yemek yenilen yerlerin gelmemesi gerektiğini, yoğun iş temposu yüzünden evlerinde kısa sürede hazırlanan normalden daha çabuk pişirilen gıdaların da sağlığa olumsuz etki ettiğini söyledi. Tüketilen ve raf ömrü uzun olan gıdaların daha dayanıklı olması için genetiği ile oynandığını söyleyen Yavuz Dizdar, doğal olan, doğal ortamında yetişen ürünlerin tüketilmesi gerektiğini, bu ürünler yüzünden çağımızda yeni hastalıkların ortaya çıktığını söyledi. Çocukların sağlıklı beslenmesi konusunda ailelere büyük görevler düştüğünü söyleyen Yavuz Dizdar Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne daveti ve Yerel Tohum Merkezi hizmeti için teşekkür etti.

Yrd. Doç. Dr. Yavuz Dizdar etkinlik kapsamında ilkokul, lise, üniversite ve halka açık oturumlar olmak üzere iki gün boyunca dört oturumla “Yerel ve Sağlıklı Beslenme ya da Fastfood” konusunda bilgiler verdi, etkinliğe öğrenciler ve vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.