Büyükşehir Yatırımlara ve Açılışlara Devam Ediyor

07.11.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi vatandaşlara daha nitelikli hizmet verebilmek için 2016 yılında temelini attığı Ek Hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Muğla genelinde yatırımlara, hizmetlere ve açılışlara ara vermeden devam ediyor. Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi olmasından sonra teknik, idari anlamda Muğla genelinde vatandaşlara daha kaliteli, nitelikli hizmet verebilmek için yapılanmaya giden, MUSKİ hizmet binasının açılışını gerçekleştiren, Makine İkmal ve Hizmet Binası’nın inşaatını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi temelini 2016 yılında attığı 6 Milyon 187 Bin TL yatırımla gerçekleştirilen Büyükşehir Belediyesi Ek Hizmet Binası’nı düzenlenen törenle açtı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ek Hizmet Binası açılış törenine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün ev sahipliğinde Ula Belediye Başkanı Ümit Kararslan, Menteşe Belediyesi Başkan Vekili Ersöz, CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, CHP Kavaklıdere İle Başkanı Mehmet Gülhan, Muğla İli ve İlçeleri Muhtarlar Derneği Başkanı Hayrettin Akay ve mahalle muhtarları katıldı.

Muğla İli ve İlçeleri Muhtarlar Derneği Başkanı Hayrettin Akay Büyükşehir Belediyesi’nin 13 ilçeyi hizmetleri ve yatırımları ile donattığını, bugün de temelini attığı hizmetlerden birinin açılışında hep beraber olduklarını söyledi. Yeni hizmet binasında kendilerine en iyi hizmeti vermek için çalışan muhtarlar masasının da bulunduğunu söyleyen Hayrettin Akay bütün bu yatırımları Muğla’ya kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür etti.

Programda Menteşe’ye yapılan binanın 898 metrekare alana inşa edildiği ve maliyetinin ise 6 milyon 187 bin TL olduğu belirtildi. Binada sığınak, depo, Muhtarlar Masası, Deniz Kıyı Şube Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi, Tarımsal Hizmetler Dairesi ve Fen işleri Daire Başkanlığı birimlerinin hizmet verdiği vurgulandı.

“Büyükşehir Belediyesi Olarak Açılışlara, Yatırımlara Devam Edeceğiz”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün Muğla genelinde vatandaşlara daha nitelikli hizmet verebilmek için yatırımlara devam ettiklerini, Büyükşehir ve MUSKİ olarak Muğla’ya 746 Milyon TL’lik yatırım yaptıklarını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla eşsiz güzellikleri, muhteşem coğrafyası yanında geniş bir yüzölçümüne sahip bir il. Büyükşehir Belediyesi olarak Muğla genelinde birçok farklı noktada, binada vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermek için çalışıyoruz. İl genelinde bize devredilen binalar olduğu gibi kirada hizmet verdiğimiz binalarda var. Büyükşehir Belediyesi olarak il genelinde hizmetlerimize devam ederken bir yandan da vatandaşlarımıza daha nitelikli, daha iyi ortamlarda hizmet verebilmek için yeni binalarımızı hayata geçiriyoruz. Vatandaşlarımızın Büyükşehir Belediyesi hizmetlerini bir arada alabileceği, farklı birimlerimizi aynı çalışma alanında toplandı. Fen işleri, Çevre, Tarımsal hizmetler ve muhtarlar masamız vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermek için bu yeni hizmet binamızda bir arada çalışacaklar. Muğla Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ olarak Muğlamıza bugüne kadar 746 Milyon TL yatırım yaptık. Bu rakam Muğla’ya ne hükümetler tarafından ne de Özel idare tarafından yatırım olarak harcanmadı. Muğla’nın Büyükşehir olmasından sonra özel idarenin yapması gereken bütün hizmetleri ve daha fazlasını Büyükşehir Belediyemiz yapıyor. Bunun en güzel örneğini Muğla’da sorumluluk alanımızdaki 2600 kilometre yolun 2250 kilometresini 340 Milyon yatırımla standartlara uygun, modern hale getirerek gösterdik. Artık Muğla’nın en ücra dağ köylerinin yollarında bile vatandaşlarımız güvenle seyahat ediyor. Büyükşehir tarımsal destekleri ile üreticimiz, çiftçimiz yem bitkisi, fidan desteği alıyor, toprağının analizini yaptırabiliyor. Özellikle üretici kadınlarımız alım garantili çiçek üretimi ile çiçek üretiyor ve ek geçim kaynağı yaratarak ailelerine katkı sağlıyor. Güzel Muğla’mızın geleceğe korunarak taşınması için de Katı atık düzenli depolama alanları ile ilgili önemli çalışmalarımız var. Menteşe ilçesinde 4 ilçemizi kapsayan katı atık düzenli depolama tesisinin açılışını yaptık. Fethiye’de ikinci lotu yaptık, Marmaris’te, Ortaca’da, Dalaman ve Datça’da çalışmalar devam ediyor. Milas’ın temelini attık. Altı yedi ay içerisinde onu da tamamlayacağız ve geriye bir tek Bodrum kalıyor. Bodrum’un durumunu Orman Bakanımız’ın Muğla’yı ziyaretinde yeniden dile getirdik. Sayın bakanımızın özel ilgisi ve talimatıyla bize üç yer önerildi. Üç yerin içerisinde birinin uygun olabileceği yaptığımız incelemelerle tespit edildi ve gerekli çalışmalara başladık. Mahalli Çevre Kuruluna dosyamız gitti oradan geçtikten sonra 12 kuruldan daha onay almamız gerekiyor. Bunların hepsinden izinler alındıktan sonra proje hazırlanacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın proje onayından sonra da ihalesini yaparak inşaatına başlayacağız. Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu’na bu ilgi ve problemin çözümünde gösterdiği gayret için özellikle teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak yaptıklarımız çok ama yapacaklarımız daha çok onun için hep beraber aynı amaca doğru sevgiyle, hoşgörüyle ve azimle yürümeye devam edeceğiz. Yaşadığımız şehir Muğlamıza hizmet ettikçe ve vatandaşlarımızın yüzündeki memnuniyeti gördükçe bu güzel şehre hizmet etmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.