Meclis Canlı

Büyükşehir Yangın Tankerleri’nden 9 İtfai Olaya Erken Müdahale


07.09.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal mahalle ve köylere dağıttığı 128 yangın tankeri bugüne kadar 9 itfai olayda kullanılarak yangınların büyümemesini sağladı.

Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi olmasından sonra vatandaşların can ve mal güvenliği için 13 ilçe 40 noktada hizmet vermeye başlayan Muğla Büyükşehir Belediye İtfaiyesi yerleşim yerlerinden uzak mesafedeki orman köyleri ve kırsal mahallelere de 128 yangın tankeri dağıttı. 13 Bin 247 kilometrekare yüzölçümü, yüzde 68’i orman varlığı, 13 ilçesi, 566 köyü olan Muğla’nın bu geniş ve özel coğrafyasının korunması için muhtarlara dağıtılan tankerler orman köyleri, kırsal mahaller ve yerleşim yerine uzak köylerde büyük yarar sağlıyor.

Muğla genelinde; Menteşe İlçesi’ne bağlı Dokuzçam Mahallesi’nde meydana gelen ot yangınında, Esençay Mahallesi’nde meydana gelen bir ot ve bir ev yangınına, Çamoluk Mahallesi’nde meydana gelen ot yangınında, Yenice Mahallesi’nde meydana gelen anız yangınında, Zeytinköy Mahallesi’nde meydana gelen ahır yangınında, Datça ilçesi Yazı Mahallesi’nde meydana gelen ot yangınında, Yatağan İlçesine bağlı Katrancı Mahallesi’nde meydana gelen orman yangınında, Milas İlçesi Kultak Mahallesi orman yangınında kullanılan yangın tankerleri küçük yangınları söndürürken, itfaiye ekipleri gelene kadar da yangınların büyümesini önlüyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin yangın tankeri dağıtımının köyleri ve mahalleleri için çok önemli bir hizmet olduğunu söyleyen Muhtarlar ayrıca kendilerine itfaiye ekipleri tarafından verilen yangın eğitiminin de çok yararlı olduğunu belirttiler ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün’e teşekkür ettiler.

Başkan Gürün; “Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği hizmet kalitesi açısından birinci önceliğimiz.”

Muğla’nın doğal ve tarihi güzellikleri ile eşsiz bir coğrafyaya sahip olduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün bu özel coğrafyayı korumak için hizmetleri, 7/24 mesai ile çalıştıklarını belirtti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün; “Muğla Seydikemer Seki’den Bodrum Turgutreis’e kadar uzanan iki ilçe mesafesinin karayolu ile 4 saat gidildiği geniş ve özel bir coğrafyaya sahip. Birbirinden değerli 13 ilçemiz, 566 mahallemiz var. Bunun yanında yüzde 68 orman varlığımızla da hassas, korunması  ve geleceğe taşınması gereken bitki örtüsüne sahibiz. Bazı köylerimiz de kırsal ve orman köyleri olarak yerleşim yerlerine uzak mesafede kurulu. Bu nedenle Muğlamızın Büyükşehir Belediyesi olmasından sonra itfaiye teşkilatımızı 13 ilçemizde 40 noktada hizmete hazır hale getirdik. Ayrıca uzak mesafedeki köylerimize 128 yangın tankeri dağıtıp, eğitimler vererek yangına ilk müdahale için tedbir aldık. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği hizmet kalitesi açısından birinci önceliğimiz. Muğlamızda vatandaşlarımızın huzur ve mutluluğu için Büyükşehir Belediyesi olarak hizmet ve projelere devam edeceğiz.” dedi.