Meclis Canlı

Büyükşehir Yalvaç Ural’ı Çocuklarla Buluşturdu


22.11.2016


Muğla Büyükşehir Belediyesi, çocuk edebiyatı alanında eserleri ile dünyaca tanınan ünlü yazar, şair, gazeteci Yalvaç Ural’ı Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün de katıldığı söyleşi ve imza günü etkinliği ile çocuklarla buluşturdu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı çocuklarda kitap okuma alışkanlığını arttırmak için eserleri birçok dile çevrilen çocuk edebiyatının öncü isimlerinden sayılan Yalvaç Ural’ı Menteşe’de çocuklarla buluşturdu. Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen söyleşi ve imza gününe Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve birçok okuldan öğrenciler katıldı.

Salonu dolduran çocuklarla kendi üslubu ve tarzıyla oyunlar oynayan, çocukları sahneye alarak bütün salonla birlikte eğlenceli tarzda çocuklarla söyleşisini gerçekleştiren Yalvaç Ural daha sonra kitap ve dergilerini minik hayranları için tek tek imzaladı.

Eserleri dünya dillerine çevrilen, yurt dışında ve ülkemizde çocuk edebiyatı alanında büyük emeği olan Yalvaç Ural’ı Muğla’da çocuklarla buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, çocuklarda okuma alışkanlığı kazandırmak için düzenledikleri bu etkinlikte sahne alan ve eserlerini imzalayan değerli yazar Yalvaç Ural’a teşekkür etti.

Değerli yazar Yalvaç Ural 23 Kasım Çarşamba günü de Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda 10.30’da söyleşi ve imza gününü gerçekleştirecek.