Meclis Canlı

Büyükşehir Yağmur Mağdurlarının İhtiyaçlarını Karşılıyor


17.01.2022


Muğla’nın Bodrum ve Marmaris ilçelerinde aşırı yağışlardan mağdur olan vatandaşlara Muğla Büyükşehir Belediyesi yardım elini uzattı. Büyükşehir Belediyesi yağışlardan etkilenen hanelere televizyondan buzdolabına, halıdan çocuk beşiğine kadar tüm ihtiyaçlarını karşıladı. 

 

Muğla’nın Bodrum ve Marmaris ilçelerinde geçtiğimiz hafta sağanak yağış ve dolu etkili oldu. 2021 yılında metrekareye 679 kg yağış düşen Marmaris’e, 9-13 Ocak tarihleri arasında 626, Geçtiğimiz yıl 296 kg. yağış ala Bodrum’a ise 4 günde 262 kg yağış düştü. Dolu ve aşırı yağmur yağışlardan dolayı bazı vatandaşlar mağdur oldu. Mağdur olan vatandaşların yardımına Muğla Büyükşehir Belediyesi koştu. Büyükşehir Belediyesi dolu ve yağışlardan etkilenen hanelerin tüm ihtiyaçlarını karşıladı.

 


Televizyondan Bebek Beşiğine Kadar Dağıtıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi vatandaşların talepleri üzerine televizyondan buzdolabına, halıdan çocuk beşiğine kadar sudan zarar gören tüm malzemeleri yeniledi. Büyükşehir Belediyesi Bodrum ve Marmaris’te toplam 8 çamaşır makinası, 9 buzdolabı, 36 halı, 23 baza, 5 bulaşık makinası, 7 televizyon, 2 fırın, 3 soba, 20 koltuk, 12 yatak, 2 masa, 2 elektrik süpürgesi, 2 derin dondurucu, 2 ocak, 4 battaniye, 2 elbise dolabı, 2 yorgan, 1 cep telefonu, 1 klima, 1 ısıtıcı, 1 komindin, 1 çekyat ve 1 adet beşik dağıtımını gerçekleştirdi.

 

Vatandaşlardan Büyükşehir Belediyesi ve Osman Gürün’e Teşekkür

Yağışlar nedeniyle su baskınlarından zarar gören vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesinin desteğinin çok değerli olduğunu söyleyerek teşekkür ettiler.

 

Ali A. “20 yıldır Marmaris’te yaşıyorum. Sel felaketinden dolayı evim ve eşyalarım aşırı derecede zarar gördü. Büyükşehir Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun. El attı ve bize yardımcı oldu. Bütün eksiklerimizi tamamladı. Kendisine minnettarım çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

Ayşe A. “Dolu ve yağmur yağışı sonrası evimizi su bastı. Halılarım, koltuklarım çamaşır makinam kullanılamaz hale geldi. Bulaşık makinam bozuldu. Büyükşehir Belediyemizden Allah razı olsun. İhtiyaçlarımızı giderdi ve bize çamaşır makinası gönderdi. Belediyeden size çamaşır makinası göndereceğiz dediklerinde iş yerindeydim. O kadar heyecanlandım ki eve gelene kadar yolda iki defa düştüm.

 

Belgin G “Ben ve çocuklarım son anda kurtulduk. Bütün eşyalarım sular altında kaldı. Hepsini çöpe attık. Muğla Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ediyorum. Üç gün içinde tüm eşyalarımızı yenilediler. 

 

Mümtaz Gün “ Osman Gürün’den Allah razı olsun.  Kim diyorsa ki çalışmıyor yapmıyor emin olun elinden geleni yapıyorlar. 140 evi su basmış. Hepsi de bizim gibi mağdur. Belediye herkese yardım elini uzattı” dedi.

 

 

Gürün; Vatandaşlarımızın Her Koşulda Yanındayız

Muğla olarak felaketleri birlik ve beraberlik içinde atlatarak, vatandaşlarla omuz omuza yürüdüklerini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, her türlü zorluğu aşarken Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşların yanında olduklarını vurguladı. Başkan Gürün, su baskınlarından zarar gören vatandaşların eksiklerini gidermek için ilk günden itibaren çalıştıklarını belirtirken, “Muğla olarak ilk önce orman yangınlarını yaşadık. Şimdi de dolu ve aşırı yağmur yağışlarına maruz kaldık. Orman yangınları sonrasında mağdur olan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını ve taleplerini karşıladığımız gibi yağışlardan mağdur olan vatandaşlarımızın da tüm ihtiyaçlarını karşılamak için ilk günden bu yanan çalışıyoruz. Bizler bu şehri birlikte paylaştığımız vatandaşlarımızın her zaman yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Mutlu günlerde nasıl birlikteysek başımıza gelen olumsuzluklarda da birbirimize daha sıkı sarılıp daha büyük bir birliktelik örneği göstermeye devam edeceğiz” dedi.