Meclis Canlı

Büyükşehir ve Zeytindostu Derneği Marmaris’te Bilgilendirdi


19.04.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Zeytindostu Derneği işbirliği ile Marmaris’te zeytinyağı tadım eğitimi düzenlendi.



Türkiye’de 169 Milyon zeytin ağacından 16 Milyon 500 bin tanesini sınırlarında barındıran ve yağlık zeytin üretiminde Türkiye’de ikinci olan Muğla’da Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Zeytindostu Derneği işbirliği ile Milas ve Bodrum’dan sonra Marmaris ilçesinde de zeytinyağı tadım eğitimi düzenlendi.



Üretici ve tüketicilerin katıldığı eğitimde konuşan Zeytindostu Derneği Genel Sekreteri Atilla Totoş, zeytinyağının sağlıklı besinin yanında ve sağlığı koruyan bir ilaç, bir meyve suyu olduğunu, düzenli zeytinyağı kullananlarda kanseri yüzde 35 azalttığını söyledi. Ayrıca Atilla Totoş, Muğla Büyükşehir Belediyesi ile birlikte düzenledikleri bu eğitimle yıllardır geleneksel olarak sürdürülen zeytinyağcılığın uzmanlar tarafından üretici ve tüketiciye anlatıldığını söyledi ve bu olanağı kendilerine sağladığı için Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür etti.

Zeytinyağı tadım uzmanı Ahmet Ertür’de eğitimde üretici ve tüketicilere zeytin üretimi, hasat, depolama yöntemleri ve yağın saklanması ile ilgili bilgiler verdi.



“Zeytin ve Zeytinyağı Muğla için Önemli bir Değer”

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Salih Tufan, Muğla ili genelinde tarıma, üreticiye her türlü destek verdiklerini, Muğla’nın en büyük zenginliklerinden olan zeytin ve zeytinyağı ile ilgili üreticilerin ve tüketicilerin bilgilendirilmesi için bu eğitimlere devam edeceklerini söyledi. Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Salih Tufan; “Muğla’da tarıma ve üreticimize her alanda destek olmaya çalışıyoruz. Gerek Toprak, Sulama Suyu, Yaprak analiz laboratuvarımızla, gerek tohum desteği ile gerekse alım garantili mevsimlik çiçek üretimimizle üreticilerimizin yanındayız. Zeytin ve zeytinyağı yöremiz için büyük önem taşıyor. Geleneksel yöntemlerin yanında bilimsel yöntem ve uzmanların verdiği eğitimlerle ürün kalitesini, verimi arttırmayı ve üreticilerin daha fazla kazanç elde etmesini, tüketicilerin de bilgilenmesini sağlamaya çalışıyoruz.” dedi.