Meclis Canlı

Büyükşehir ve Kavaklıdere Ziraat Odası tarımda işbirliği için imzaları attı


16.01.2023


Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Kavaklıdere Ziraat Odası birlikte tarımsal üretim için imzaları attı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Kavaklıdere Ziraat Odası 14 dönüm arazide Ceviz Kestane Badem Üretim Kapasitesinin Arttırılması Projesi için imzaları attı.

Muğla’da ceviz, kestane, badem üretiminin arttırılması, su, gübre, ilaç gibi kaynaklarının minimum maliyet maksimum verim esasına dayalı uygulamasının yapılıp üreticilere aktarılması amacıyla Ziraat odası tarafından kiralanmış 14 dönüm arazide Büyükşehir ve Ziraat Odası birlikte üretim için imzaları attı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve Kavaklıdere Ziraat Odası Başkanı Saffet Karabıyık’ın imzaladığı protokolle 14 dönüm araziye 250 adet ceviz, 50 adet kestane, 50 adet badem dikilerek sulama alt yapısı ve arazi düzenlemesi yapılacak. 14 dönüm araziye Büyükşehir Belediyesi’nin kendi ürettiği ceviz, badem, kestane fidanları dikilecek. Dikilen fidanların bakımı, sulaması daha sonra hasadı ile ilgili üreticilere Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından uygulamalı eğitimler verilecek.


Kavaklıdere Ziraat Odası Başkanı; “Amacımız çiftçimizin elinden tutmak”

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Kavaklıdere Ziraat Odası arasında imzalanan protokolde konuşan Ziraat Odası Başkanı Saffet Karabıyık amaçlarının üreticinin elinden tutmak, örnek bir çalışmaya imza atmak olduğunu söyledi ve destekleri için Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür etti. Saffet Karabıyık; “Öncelikle Büyükşehir Belediye’mize tarımsal alanda verdiği destekler için tüm üyelerimiz ve üreticilerimiz adına teşekkür ediyorum. Üreticilerimiz için örnek bir üretim bahçesi kurma fikri ile Büyükşehir Belediyemize müracaat ettik. Büyükşehir ekipleri projemizle çok yakından ilgilendi ve çalışmaları hemen başlattı. İyi bir mesafe aldık. Amacımız çiftçilerimizin elinden tutmak. Kuracağımız örnek bahçe ile dikimden sulamaya, hasattan satışa üreticilerimizin yanında olacağız” dedi.


Başkan Gürün; “Üreten köylümüzü tekrar milletin efendisi yapmak için çalışıyoruz.”

 

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün özellikle tarımsal üretimin ne kadar önemli olduğunun son yıllarda daha net anlaşıldığını, Muğla’da toprağını terk etmeyen, üretime devam eden çiftçilerle tarımın bu verimli topraklarda devam ettiğini söyledi.

 

Başkan Gürün; “Bugün Kavaklıdere Ziraat odamızla çok önemli bir protokole imza atıyoruz. Üreticilerimiz için örnek bir bahçe yapıp sulamasından budamasına, yetiştirmesinden hasadına vereceğimiz uygulamalı eğitimlerle ceviz, kestane, badem yetiştireceğiz. Burada verilen eğitimler ve yetişecek ürünler sayesinde çiftçimiz kendi topraklarına ne dikeceğine, hangi üründen ne kadar gelir elde edeceğine karar verebilecek. Amacımız Muğla’yı tarım ve hayvancılıkta belirli bir noktaya getirmek. Muğla olarak ne kadar turizm kenti olarak bilinsek de tarım kentiyiz. Cevizimiz, zeytin yağımız, bademimiz her ürünümüz çok kıymetli. Bereket hala toprağını terk etmeyen üreticimiz, toprağını satmayan çiftçimiz var. Gençlerimiz tekrar toprağına dönüyor ve tarımsal üretimle köylerini kalkındırıyor. Biz de tüm gücümüzle üreten köylümüzü tekrar milletin efendisi yapmak için çalışıyoruz.” dedi.