Meclis Canlı

Büyükşehir, Üreticilere 130 Ton Patates Tohumu Dağıttı


16.02.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi, il genelinde üreticilere ve kırsal kalınmaya yönelik desteklerine tüm hızıyla devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından “Katma Değeri Yüksek Alternatif Tarım Ürünleri” projesi kapsamında Marmaris, Datça, Fethiye, Milas, Ortaca, Ula, Köyceğiz ve Dalaman ilçelerinin kıyı kesimlerindeki üreticilere toplam 130 ton patates tohumu dağıtımı yapıldı. Proje kapsamında yüzde 50’si Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanan yüksek kaliteli ve sertifikalı patates tohumları ile ilk etapta 520 dönümlük alanda üretim yapılması planlanıyor. Projenin ikinci etabında ise Mart ayı ortalarına kadar İl genelinde yüksek rakımlı bölgelerdeki üreticilere toplam 450 tona yakın patates tohumu dağıtılması hedefleniyor.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Salih Tufan, İl genelinde üreticilerin bilinçli tarım yapabilmeleri ve tarımın en üst noktalara taşınması için Büyükşehir Belediyesi olarak durmaksızın çalıştıklarını söyledi. Tufan; “Üreticilerimize istek ve talepleri doğrultusunda her türlü destek vermeye devam ediyoruz. Muğlamız için tarımın oldukça önemli olduğunun farkındayız ve üreticilerimize yem bitkisi ve sebze tohumlarından sonra patates tohumu dağıtımımız da tüm hızıyla sürüyor. “Katma Değeri Yüksek Alternatif Tarım Ürünleri” projesi kapsamında ilk etapta kıyı kesimlerindeki üreticilerimize 130 ton patates tohumu dağıtımı gerçekleştirdik. Projenin ikinci etabında ise yayla olarak adlandırılan yüksek rakımlı bölgelerimizdeki üreticilere de toplam 450 tona yakın patates tohumu dağıtmayı planlıyoruz. Bu yıl içerisinde patates tohumu desteğimiz ile üreticilerimizin 10 bin ton patates üretimi yapmasını hedefliyoruz. Muğla ili genelinde üreticilerimizin kalkınması ve tarımın hak ettiği yere ulaşması için desteklerimiz artarak devam edecek.” dedi.