Meclis Canlı

Büyükşehir Ulaşımda Dönüşüme Kavaklıdere’de Katıldı


22.05.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşımda dönüşüm projesine Kavaklıdere ilçesi de katıldı.


Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Muğla genelinde başlattığı, kısa sürede şoför esnafı ve vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanan ve Uluslararası Transist Ulaşım Kongresinde birincilik ödülü kazanan ulaşımda dönüşüm projesine Kavaklıdere ilçesi de katıldı.

Ulaşımda Dönüşüm Yüzde 91’e Ulaştı

S.S 78 Nolu Kavaklıdere Taşıyıcılar Kooperatifi üyesi 22 şoför esnafı 19 araçtan 13 modern, konforlu, engelli rampalı, elektronik takip sistemli araca dönüştü. -Bugüne kadar Muğla genelinde 66 Kooperatifin 1766 üyesi 1089 araç ile engelli erişimli ve kamera kayıt sistemli dönüştü ve ulaşımda dönüşümde yüzde 91 rakamına ulaşıldı.

Kavaklıdere Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Nusret Bilgin Muğla ili Kavaklıdere ilçesi toplu taşıma hizmeti veren sınırlı sorumlu 78 Nolu Kavaklıdere Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin 13 modern, engelli rampalı ve 65 yaş üstü vatandaşlara da hizmet verecek araçlarla ulaşımda dönüşüme katıldığını, kendilerine bu süreçte hep destek olan başta Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün olmak üzere bütün personeline teşekkür ettiklerini söyledi.

Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir’de ulaşımda dönüşüm töreninde yaptığı konuşmada, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımda dönüşüm projesinin İstanbul’da düzenlenen Uluslararası Transist Ulaşım Kongresinde birincilik ödülü alan ödüllü bir proje olduğunu, bu projeyi Muğla’da hayata geçirdikleri için Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e ve ekibine, dönüşüme katılan Kavaklıdere esnafına teşekkür ettiğini söyledi.

Kavaklıdere Kaymakamı İbrahim Güneş, Kavaklıdere’de Büyükşehir Belediyesi ve şoför esnafının güzel bir hizmete vesile olduğunu, böyle bir çalışma için Büyükşehir Belediyesi’ni tebrik ettiğini söyledi. Muğla’da yaşanan üzücü kazanın herkesi derinden üzdüğünü söyleyen Kaymakam İbrahim Güneş, bu kazaların yaşanmaması, insan sağlığı, vatandaşların ve şoför esnafının can güvenliği için konforlu araçların, modern yöntemlerle araçların takip ediliyor olmasının önemli olduğunu söyledi.

“Muğla’ya Yakışan Yollarda, Modern ve Güvenli Araçlarla Vatandaşımıza Hizmet Veriyoruz.”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla genelinde ulaşımda dönüşümde yüzde 91’e ulaştıklarını, Muğla’ya yakışan yollar ve vatandaşlara modern, konforlu, engelli rampalı, elektronik takip sistemli araçlarla hizmet vermek için çalıştıklarını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla, Büyükşehir Belediyesi olunca Muğla genelinde ulaşım hizmetlerini planlamak ve ulaşımda dönüşümü sağlamak görevi belediyemize geçti. Muğla genelinde hizmet veren şoför esnafımızla karşılıklı konuşarak, onların haklarını koruyarak ulaşımda dönüşümde yüzde 91 rakamına ulaştık. Türkiye genelinde birincilik ödülü sahibi hizmetimizle vatandaşlarımızın modern, konforlu, engelli rampalı, elektronik takip sistemli araçlarla ulaşım hizmetlerinden yararlanmasını sağlıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak ilimiz genelinde üç yılda 1525 km yol çalışması yaptık. Muğla’ya yakışan, sanatsal yapıları, çizgileri, işaretlemeleri yapılan modern yollarda vatandaşlarımızın konforlu, araç seferde olduğu sürece elektronik takip sistemi ile izlenen, engelli rampalı araçlarda seyahat etmesini, sevdiklerine ulaşması için çalışıyoruz.” dedi.