Meclis Canlı

Büyükşehir Ulaşım Hizmetlerinde Çözümler Üretmeye Devam Ediyor


12.02.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşım hizmetleri kapsamında vatandaşların yaşadığı sorunlara çözümler üretmeye devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Menteşe, Yatağan, Milas ve Bodrum ilçeleri arasında yapılan toplu taşımada vatandaşların mağduriyetine neden olan ilçeler arası seyahatte sadece kendi ilçesine ait kooperatifin aracına binmesi kuralını  ilgili ilçelerin Şoförler ve Otomobilciler Odaları ve Kooperatif Başkanları ile görüşerek çözüme kavuşturdu. Bu güzergahlarda seyahat eden vatandaşların yol üzerinde uzun süreler beklemesine ve aynı aileden farklı ilçelere gitmek isteyen kişilerin ayrı ayrı araçlara binmek zorunda kalmasına neden olan sorunların giderilmesine yönelik Kooperatif ve Oda Başkanları tarafından ortak taahhütname imzalandı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Alper Kolukısa konu ile ilgili yaptığı açıklamada, yıllardır ayrı ayrı yürütülen ulaşım hizmetlerinin halk odaklı ve çagdaş bir biçimde yürütülmesi için çalışmaların devam ettiğini belirtti. Alper Kolukısa; “6360 sayılı kanun ile Büyükşehir olan Muğla'da il genelinde ulaşım hizmetlerini Büyükşehir Belediyesi ve Ulaşım Koordinasyon Kurulu olarak düzenlemeye başladık. Alınan bu karar ile vatandaşlarımızın ulaşım hizmetlerinde yaşadığı bir sorun daha ortadan kalkmış oldu bunda olumlu yaklaşım gösteren Oda ve Kooperatif Başkanlarımıza teşekkür ederim. Muğla ilinde taşıma hizmetleri konusunda mevcut esnaflarımızla halka hizmet odaklı, uygun ve kaliteli hizmet vermek şartıyla birlikte çalışmaya devam edeceğiz.”dedi.

Taşımacı esnaflar tarafından vatandaşlara kaliteli ve yapıcı hizmet vermek arzusunda olduklarının göstergesi olarak mevcut fiyatlardan %5 indirim yapılması da taahhüt edildi.