Meclis Canlı

Büyükşehir, Ula’da Çiftçileri Bilgilendirdi


18.03.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerin bilinçli ve modern tarım yapabilmeleri için bilgilendirme toplantıları düzenlemeye devam ediyor.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından il genelinde düzenlenen çiftçi bilgilendirme toplantıları Ula İlçesinde devam etti. Bilgilendirme toplantısında çiftçilere, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından ortaklaşa kurulan Toprak Bitki ve Sulama Suyu Analiz Laboratuvarında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verildi. Toplantının ardından arazide uzman personel tarafından çiftçilere numune alımı, doğru ilaçlama, gübreleme ve sulama yöntemleri uygulamalı olarak gösterildi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Salih Tufan, çiftçilerin bilinçli tarım yapabilmeleri ve modern tarım uygulamaları konusunda bilgilendirme toplantıları düzenlediklerini söyledi. Tufan; “Büyükşehir Belediyesi olarak Muğla’da modern tarım uygulamalarını yaygınlaştırmak için tüm kurum ve kuruluşlarla ortak çalışmalar yürütüyor ve çitçilerimize sürekli destek oluyoruz. Üniversitemiz ile ortaklaşa kurduğumuz analiz laboratuvarında Çiftçi Eğitimi ve Numune Toplama Aracı ile çiftçilerimizden topladığımız numunelerin analizleri yapılıyor. Uzman personelimiz sürekli arazide çiftçilerimizle birlikte olarak bilinçli tarım yapabilmeleri için çalışmalar yapıyor. Çiftçilerimizin sorunlarını çözüme kavuşturmak için bilgilendirme toplantıları düzenlemeye devam edeceğiz.” dedi.



Ula İlçesinde düzenlenen çiftçi bilgilendirme toplantısına, Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Salih Tufan ve teknik personel, Ula İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Süleyman Kurnaz, Ula Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kavaslıoğlu, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nden Yrd.Doç.Dr. Nurettin Öner  ve çok sayıda çiftçi katıldı.