Meclis Canlı

Büyükşehir tüm birimleriyle bayrama hazır


09.08.2019


Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin tüm birimleri, vatandaşların Kurban Bayramı’nı daha huzurlu ve rahat geçirebilmeleri için gerekli önlemleri alarak hazırlıklarını tamamladı.

Kurban Kesim Ünitesi ve Mezbahalar Bayrama Hazır

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşların dini vecibelerini sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun şekilde kurbanlarını kestirmelerine yardımcı olmak için tüm hazırlıklar tamamlandı. İl Kurban Hizmetleri Komisyonu Kararları gereğince kesim yeri olarak belirlenen ve Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Menteşe, Milas, Marmaris Mezbaha Tesisleri, günlük düzenleme ve temizliği yapılan Bodrum, Yatağan, Kavaklıdere, Dalaman mezbahaları ile Datça Kesim Ünitesi’nde Veteriner Hekimlerin kontrolünde ve hijyen eğitimi almış kasaplar ile kesim hizmeti verilecek.

Büyükbaş hayvan 350 TL, küçükbaş hayvan 100 TL’den kesilecek

İl Kurban Kesim Komisyonunun kararı gereğince kurbanlık kesim ücretleri büyükbaş hayvan için 350 TL, küçükbaş hayvan için 100 TL belirlendi. Kurbanlık hayvan satış yerleri olan Menteşe İlçesinde Bayır Hayvan Pazarı ve Düğerek Hayvan Pazarı ile Marmaris Mezbaha Tesisi yanında kurulan hayvan pazarlarında vatandaşların kontrollü şekilde kurbanlık almaları için gerekli şartlar sağlandı. Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet vereceği tüm kesim yerleri ve hayvan pazarlarında gerekli temizlik ve düzenleme çalışmaları tamamlanmış olup, vektörle mücadele ekipleri tarafından gerekli ilaçlamalar yapıldı. Vatandaşların talep etmeleri durumunda Menteşe ilçesinde bulunan Bayır ve Düğerek Hayvan pazarlarında Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından evlere kurban nakil hizmeti verilecek. Ayrıca kurbanlık hayvan satış yerlerinde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı Veteriner Hekimler hayvanların sağlık durumları ile ilgili gerekli kontrolleri düzenli bir şekilde yapacaklar.

Zabıta, MUSKİ ve İtfaiye 7/24 görevlerinin başında

Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, Muğla İli genelinde yetki ve sorumluluk alanında bulunan yerlerde denetimlerini sıklaştırdı. Ekipler, bayram süresince kurban satış yerleri ve mezbahalarda denetimler yapacak ve kaçak kurbanlık kesimlerini engellemek için çalışacak. Ayrıca MUSKİ Genel Müdürlüğü ve İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, bayram boyunca su ve kanalizasyon hizmetlerinde meydana gelebilecek aksaklıklarda ve olası bir yangına karşı 7/24 görevlerinin başında olacaklar.

Toplu Ulaşım Ücretsiz

Muğla Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma araçları, Kurban Bayramında 11 Ağustos Pazar gününden itibaren 14 Ağustos Çarşamba günü saat 00.00’ a kadar vatandaşlara ücretsiz hizmet verecek. Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan ve bayram süresince değişiklik gösterebilecek sefer saatlerini vatandaşalar Muğla Büyükşehir Belediyesi resmi internet sitesi olan www.mugla.bel.tr adresinden öğrenebilirler.

Mezarlık Alanlarında Bayram Temizliği

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü tarafından Muğla İli genelinde Büyükşehir Belediyesinin yetki ve sorumluluk alanında bulanan mezarlık alanlarında bayram temizliği titizlikle yapılıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, vatandaşların Kurban Bayramı’nı güzel ve huzurlu bir şekilde geçirmeleri için tüm birimlerin gerekli önlemleri alarak hazırlıklarını tamamladıklarını belirttiler.