Meclis Canlı

Büyükşehir, Tüketici Hakları Konusunda Vatandaşları Bilgilendirdi


05.04.2021


Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, tüketicilerin ekonomik çıkarlarını korumak amacı ile il genelinde vatandaşların çok zaman geçirdiği meydanlar ile alışveriş merkezlerinde Tüketici Haklarımızı Biliyor Muyuz? başlıklı kitapçık dağıttı. 

Muğla Büyükşehir Belediyesi, vatandaşa yönelik bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından tüketici hakları konusunda bilgilendirme çalışması yapıldı. Çalışmalar kapsamında Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, 6502 sayılı tüketicinin korunması hakkında kanun kapsamında tüketicilerin ekonomik çıkarlarını korumak amacı ile il genelinde vatandaşlara Tüketici Haklarımızı Biliyor muyuz? başlıklı kitapçık dağıttı. 

Zabıta ekipleri tarafından, vatandaşların çok zaman geçirdiği meydanlar ile alışveriş merkezlerinde tüketici hakları konusunda ayıplı mal, hizmet sektörü, garanti şartları, satış sonrası hizmetler, kapıdan satışlar, mesafeli sözleşmeler, kredi kartları, bankacılık hizmetleri, iletişim hizmetleri, fiyat etiketi, tarife listesi vb tüketici hakları konusunda bilgilendirme yapıldı.