Meclis Canlı

Büyükşehir, Trafik Işıklarını Uzaktan Erişimle Kontrol Ediyor


23.12.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların trafikte daha güvenli ve rahat seyahat edebilmeleri için sürdürdüğü çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, yetki ve sorumluluk alanında bulunan sinyalize kavşakları uzaktan erişim ile kontrol etmeye başladı.  Ulaşım Dairesi Başkanlığı, sinyalize kavşaklarda hızlı ve güvenli trafik akışını sağlamak, uygun yeşil ışık sürelerini belirleyerek zaman kaybı, çevresel kirlilik, yakıt tüketimi gibi olumsuzlukları gidermek için kavşaklarda akıllı ulaşım sistemlerini kullanma çalışmalarına hız verdi. Bu çalışmalar kapsamında ilk olarak Menteşe İlçesinde bulunan 12 adet sinyalize kavşağın, kavşak kontrol cihazlarına bağlanan GPRS Modemlerle uzaktan erişimi sağlandı.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Alper Kolukısa konu ile ilgili yaptığı açıklamada: “Sinyalize kavşaklarımıza ait kavşak kontrol cihazlarına bağladığımız GPRS cihazlarıyla, web tabanlı harita yazılımı ile uzaktan erişim yapabilir konuma geldik. İlk olarak Menteşe İlçemizde bulunan 12 kavşakta başlattığımız uygulama sayesinde kavşakların verileri, anlık sinyal bilgileri, sinyal planı değişiklikleri gibi işlemler uzaktan erişim ile yapılabilecek. Böylece olası arızalarda yada program değişikliği gerektiren durumlarda hiç vakit kaybetmeden gerekli müdahaleleri ana merkezimizden yapabileceğiz. Çalışmalarımız diğer  ilçelerimizdeki sinyalize kavşaklarda da devam edecek.”