Meclis Canlı

Büyükşehir Tohum Dağıtımına 1 Şubat’ta Başlıyor


29.01.2022



Türkiye’nin en kapsamlı yerel tohum merkezine sahip olan Muğla Büyükşehir Belediyesi 113 çeşit tohumun dağıtımına 1 Şubat Salı günü başlıyor. Büyükşehir Belediyesi bu güne kadar Türkiye’nin 80 iline 10 milyon tohum dağıtımı gerçekleştirdi.

 

‘Yerel Tohum Ulusal Güç’ sloganı ile yola çıkan Muğla Büyükşehir Belediyesi Türkiye’nin en kapsamlı yerel tohum merkezine sahip. Tohum merkezi envanterine bugüne kadar 958 çeşit tohum kaydedildi. Yerel tohum merkezinde tohumların hastalık analizleri yapılarak sağlıklı tohumların dağıtımı yapılıyor. 1 Şubat tarihinden itibaren 2021 yılının yaz sezonunda üretilen 113 çeşit tohumun internet sitesi üzerinden dağıtımına başlanıyor. Kanun gereği her aileye ihtiyaç miktarı kadar tohumun verildiği yerel tohum dağıtımında vatandaşlar, yereltohum.mugla.bel.tr adresindeki Tohum talep formunu doldurarak tohum talebi oluşturabilir. Domatesten bibere, patlıcandan kavun karpuza kadar toplam 113 çeşit tohumun dağıtımı 1 Şubat 2022 Salı gününden itibaren başlıyor.

 

10 Milyon Tohum Dağıtıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi yerel tohum merkezinden bu güne kadar Türkiye’nin 80 iline 10 milyon dağıtıldı. Her geçen yıl başvuruların arttırdığı yerel tohum merkezinde yetiştirilen tohumlar Türkiye’nin 80 ilinde üretime dönüşüyor.