Meclis Canlı

Büyükşehir Thomas Cook iflası ve Turizmin geleceğini paydaşlarla masaya yatırdı


30.11.2019


Muğla Büyükşehir Belediyesi Meclisi turizm komisyonun aldığı kararla Muğla genelinde Thomas Cook şirketinin iflasından etkilenen sektör temsilcileri bir araya getirildi.

Turizm sektöründen paydaşlarla düzenlenen toplantıya Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’de katılarak Thomas Cook şirketinin iflası ve Muğla’nın turizmdeki geleceği ile ilgili fikirlerini katılımcılarla paylaştı.

Başkan Gürün; “Turizmin tüm paydaşlarını bir araya getiren bu buluşma Muğlamız ve ülkemiz için çok önemli

Thomas Cook şirketinin iflasından ülkemizin özellikle Muğla ve Antalya’nın etkilendiğini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün bu iflastan en az zararla çıkabilmek için alınacak tedbirler ve önümüzdeki turizm sezonunda böyle krizlerle karşılaşmamak için yapılması gerekenleri turizmdeki paydaşlarla konuşmak için bu toplantıyı düzenlediklerini söyledi. Turizm bakanlığının, sektör temsilcilerinin Thomas Cook iflasından sonra gerekli açıklamaları yaptıklarını hatırlatan Başkan Gürün turizmde marka olan Muğla’da ilçe belediyeleri, ticaret odaları, Otelciler, turizm şirketleri, deniz ticaret odaları temsilcilerinin bir araya getirilmesinin ortak bir çözümde buluşulması için çok yararlı olacağına inandığını belirtti. Turizmde değişen taleplere ve internet üzerinden yapılan tatil rezervasyonlarına değinen Başkan Gürün deniz turizminin yerini yavaş yavaş kültür, tarih turizmine bıraktığını, Çin ve Hindistan’ın önümüzdeki dönemde turizmde belirleyici olacağını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün konuşmasının ardından tüm katılımcılara teşekkür ederek toplantıdan ayrıldı. Muğla Büyükşehir Belediyesi Meclisi turizm komisyonunda  “Muğla yöresine çok ciddi anlamda turist getiren Thomas Cook acentesinin iflası bölgemizde çok büyük maddi zararlara sebep olmuştur. Turizmde 2020 ve daha sonrası için ne gibi çözümler ve tedbirler alınabileceği hususu” görüşülmüş ve sektör temsilcileri Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün de katıldığı toplantıyla bir araya geldi. Thomas Cook iflası konusundan sonra katılımcılar turizmde Muğla’nın geleceği, sektörün değişen taleplerini konuştular ve tüm kurum, kuruluş ve paydaşlarla birlikte ortak hareket etme kararı aldılar.