Meclis Canlı

Büyükşehir Tasarrufu Ödüllendirdi


11.07.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “İklim Değişikliğini Durdurabilirsin” yarışmasında dereceye girenler ödüllerini Başkan Gürün’ün elinden aldı.

Büyükşehir Belediyesi’nin katılımcıların konutlarında elektrik enerjisi tüketim miktarlarını azaltması ve etkin kullanım ile ülke ekonomisine katkı sağlanması ile iklim değişikliği konusunda farkındalık yaratmak için düzenlediği “İklim Değişikliğini Durdurabilirsin” temalı enerji azaltımı yarışması sonuçlandı.

Yarışmada birinci olan Hüseyin Demircan buzdolabı, ikinci Feziha Ören çamaşır makinası ve üçüncü Arif Çekiç ise bulaşık makinası ödülünün sahibi oldu.

Yarışmanın birincisi Hüseyin Demircan törende yaptığı konuşmada “Ben bir okulda öğretmenlik yapıyorum, bu proje ile öğrendiklerimi öğrencilerime de aktaracağım. Bu yarışmayı Büyükşehir Belediye’mizin internet sayfasından öğrendim ve katıldım. Evimizde klima ve bazı cihazlarda tasarruf yaparak yarışmaya katıldım. Bu gün sadece üç kişi ödül aldık ama bu gibi projeler ve yapılan çalışmalarla Muğla’nın çevre bilincinde Türkiye ve dünyaya örnek olacağını düşünüyorum. Böyle bir projeyi gerçekleştirdiğiniz için size ve personelinize teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

"Muğla her şeyin öncülüğünü yapabilecek insan birikimine sahip"

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ise konuşmasında “Projemizin amacı iklim değişikliği konusunda farkındalık yaratmak. Bu, ülkemiz ve dünyanın geleceği açısından önemli olan ve çeşitli yollarla tasarruf yapabileceğimiz, ekonomimize de katkı sağlayabileceğimiz bir konu. Dışa bağımlı olmamıza rağmen, çok kötü bir şekilde kullanılan, aile ve ülke ekonomisine de büyük zararların görüldüğü enerji alanında bir farkındalık yaratmak istedik. Sizin de projeye katılım sağlayarak enerjinin tasarruf edilebileceğini görmüş ve göstermiş olmanız gerçekten çok güzel. Önümüzdeki yıllarda bu projeyi devam ettirerek daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyor, daha çok vatandaşımıza ulaşmaya ve tasarrufa teşvik etmeye çalışıyoruz. Muğla her şeyin öncülüğünü yapabilecek bir insan birikimine sahip. Bunun gibi projelerle farkındalıklar yaratarak Muğla’yı örnek bir yer haline getirebileceğimize inanıyorum. Bu konuda yapmış olduğunuz katkılar için size ve tüm katılanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Yarışmada birinci olan Hüseyin Demircan %59.9, ikinci olan Feziha Ören %47.5, üçüncü olan Arif Çekiç ise %12.4 enerji tasarrufuna ulaşmıştır.