Meclis Canlı

Büyükşehir, tarihi Kayaköy’ü suya kavuşturdu


31.07.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi, tarihi Kayaköy Mahallesi’nde 3 hafta boyunca 24 saat aralıksız olarak yaptığı çalışma ile bölge halkının uzun süredir yaşadığı su sıkıntısını ortadan kaldırdı. Mahalle Muhtarı Metin Ekiz çalışmalar nedeniyle Başkan Dr. Osman Gürün’e teşekkür ederken her türlü hizmeti Büyükşehir belediyesinden aldıklarını söyledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi 5 Bin yıllık tarihiyle yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Fethiye İlçesi Kayaköy Mahallesi’nin su sıkıntısını ortadan kaldırdı. 21 gün boyunca vardiyalı olarak 24 saat aralıksız çalışan MUSKİ ekipleri bölgedeki çalışmalarını tamamladı.

21 gün Boyunca 24 saat Mesai Yapıldı

Özellikle yaz aylarında kaynaklardan yeteri miktarda su alınamaması nedeniyle ortaya çıkan su problemi MUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan kaptaj ve hat temizleme çalışmaları sayesinde çözüldü. Kıdrak mevkiinde 21 gün boyunca 24 saat esasıyla çalışan MUSKİ ekipleri bölgedeki su kaynaklarını toplayarak mevcut suyu günlük 5 bin metreküp daha arttırdı.

Kıdrak Mevkiinde Su Kaynakları Arttırıldı

Kıdrak Mevkiinde bulunan ve Kayaköy Mahallesini besleyen kaynaklarda çalışma yapan ekipler, bölgenin ihtiyacını karşılayacak miktarda suyu sağladı. Ayrıca Kayaköy Mahallesini besleyen ve Hisarönü Mahallesi’nde bulunan içme suyu deposu da tamamen yenilenerek olası su kayıplarının önüne geçildi. Ayrıca Mahallenin kireç problemi ortadan kaldırıldı ve sorunsuz olarak su verilmeye başlandı.

Muhtar Ekiz, “Büyükşehirden Her Türlü Hizmeti Alıyoruz”

Muğla Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarından memnun olduklarını dile getiren Kayaköy Mahalle muhtarı Metin Ekiz yollardan, ulaşıma, mezarlık hizmetlerinden su hizmetlerine kadar birçok dalda hizmet aldıklarını belirtti. Muhtar Ekiz, “Mahallemizde yaz aylarında belirgin şekilde yaşanan su sıkıntısı ekiplerin canla başla yaptığı çalışmalar sonucunda çözüme kavuştu. Mahalle sakinleri de yapılan bu çalışmalardan çok memnun. Büyükşehir Belediyesi’nin genel hizmetleri ve aciliyet teşkil eden durumlarda yaptığı müdahaleler nedeniyle başta Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

“Kayaköy Bizim İçin Tarihi Bir Sorumluluk Taşıyor”

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Kayaköy gibi Muğla tarihine ışık tutan bir bölgede meydana gelen aksaklıkların önüne geçmek en büyük sorumluluklarımızdan biridir dedi. Başkan Gürün, “Muğlamız genelinde su sıkıntıları olan bölgelerde yatırımlar yapmaya ve bu sorunların çözüme kavuşturulması için gerekli projeleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. Kayaköy Mahallemiz özellikle bize sunduğu tarihi dokusuyla yerli ve yabancı yabancı misafirlerimizden büyük ilgi görüyor. Şehrimizin tanıtımına önemli katkı sağlayan Kayaköy’ün yol sorunundan sonra su sorunu da çözüme kavuşturduk. Önem ve aciliyet sırasına göre Muğlamız genelinde vatandaşlarımızın memnuniyeti için çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.