Meclis Canlı

Büyükşehir Sulama Tesisleri ve Kanalları Yeniliyor


13.06.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi, yaz sezonunun başlaması ile birlikte üreticilerin tarımsal sulamada sorun yaşamamaları için sulama tesisleri ve kanalları yeniliyor.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, il genelinde Büyükşehir Belediyesi’nin yetki ve sorumluluk alanında bulunan sulama tesisleri ve kanalların bakım, onarım ve yenileme çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Ekipler, Fethiye ilçesinde 3 mahallede 5 kilometre, Seydikemer ilçesinde de 15 mahallede toplam 35 kilometre uzunluğunda sulama kanallarının bakım, onarım ve yeni beton kanal yapımı çalışmalarını tamamladı. Üreticilerin, sulama suyundan daha verimli bir şekilde yararlanmaları için çalışmalarına devam eden ekipler, Fethiye, İnlice ve Söğütlü mahallelerinde büz döşenmesi, Seydikemer Yaka, Hacıosmanlar, Arsa, Bağlıağaç, Çatak, Çaltıözü, Güneşli Mahallelerinde beton büz döşenmesi, Seydikemer Minare Çatak ve Ören Mahallelerinde yeni kanal yapımı, Arsa Mahallesinde sulama kanallarının temizliği, Karadere, Kumluova ve Karaköy Mahallelerinde JCB Kepçe ve Paletli Ekskavatör ile kanal temizliği, bentlerden su tutulması gibi işler tamamladı.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Salih Tufan konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Büyükşehir Belediyesi olarak Fethiye ve Seydikemer İlçelerimizde önceki yıllarda Mülga Köy Hizmetleri tarafından yapılmış sulama tesislerinin bakım, onarım ve yenileme çalışmaları etkin ve hızlı bir şekilde devam ediyor. Fethiye ve Seydikemer ilçelerimizde toplam 40 kilometre uzunluğunda sulama kanalının bakım, onarım ve yenileme çalışmalarını tamamlayan ekiplerimiz, çiftçilerimizin sulama sezonunda sorun yaşamamaları için çalışmalarını özveriyle sürdürüyor.”