Meclis Canlı

Büyükşehir Su Sorunlarını Tek Tek Gideriyor


17.07.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi Datça İlçesi Yazı, Ula İlçesi Esentepe ve Çıtlık Mahallelerinde yaptığı içme suyu hat çalışmalarıyla bu bölgelerde yaşanan su sıkıntılarını giderdi.

Yaz aylarında yaşanan su sıkıntılarının önüne geçmek için içme suyu hat çalışmalarını yoğunlaştırılan Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri Datça ve Ula İlçelerinde yeni hat çalışmaları yaptı.

Datça ve Ula İlçelerinde Ek İçme Suyu Hatları

Datça İlçesi Yazı Mahallesinde yaz aylarında artan su ihtiyacının karşılanması için yeni ek içme suyu hattı yapan Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri bölgedeki çalışmayı tamamladı ve su sıkıntısını ortadan kaldırdı. Yine Ula İlçesi Esentepe Mahallesi Osmancılar Mevkii ve Çıtlık Mahallesi Taşkesik mevkiindeki içme suyu sıkıntısı, yapılan yaklaşık bin metrelik ek içme suyu hatları sayesinde çözüme kavuştu. Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından bu bölgelerde yapılan ek içme suyu hatları mahalle sakinleri tarafından memnuniyetle karşılanırken su sıkıntısının önüne geçildiği belirtildi.

İl Genelinde Hat Çalışmaları Yoğun Olarak Devam Ediyor

Yapılan ek içme suyu hatları hakkında konuşan MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, İl genelinde farklı noktalar irili ufaklı birçok hat çalışmasının devam ettiğini ve içme suyu sıkıntısı yaşanmaması için ekiplerin yoğun çaba sarf ettiğini belirtti. Ülgen, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Osman Gürün’ün talimatları doğrultusunda kesintisiz ve sağlıklı su hizmeti sağlamak için yoğun çaba harcıyoruz. Gerekli görülen noktalarda hatlarının bakım onarımı ve ek içme suyu hat yapımlarına devam ediyoruz. İmkanlar ve aciliyet durumuna göre tüm bölgelerdeki eksikliklerin giderilmesi için çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu.