Meclis Canlı

Büyükşehir, Sosyal Hizmetleriyle İhtiyaç Sahibi Vatandaşların Yanında


14.12.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, il genelinde çağdaş ve modern yöntemlerle yaptığı sosyal yardımlarla ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olmaya ve bir nebzede olsa yüzlerini güldürmeye devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, Muğla’da yaşayan yoksul, kimsesiz, evsiz, engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar için sosyal yardım çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında sosyal yardım değerlendirme kurulunun il genelinde tespit ettiği 438 ihtiyaç sahibi aileye ulaşılarak 335 bin 610 TL maddi yardım yapıldı.



Büyükşehir’den 334 Aileye Destek Kart

Muğla Büyükşehir Belediyesinin ihtiyaç sahibi vatandaşlara daha hızlı, daha güvenilir ve düzenli yardım etmek ve destek olmak için başlattığı Destek Kart projesi ile bugüne kadar 334 aileye ulaşıldı. Vatandaşlar, Muğla Büyükşehir Belediyesi Destek Kartı ile kendi ihtiyaçlarına göre ve hiç kimsenin haberi olmadan pos cihazı bulunan her yerden gıda, giysi, kırtasiye ve temizlik ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.



Muğla, Paylaşarak Sevindiriyor

2015 Haziran ayında Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve vatandaşlardan yoğun ilgi gören “Paylaşarak Sevindir” projesi il genelinde ihtiyaç sahibi vatandaşların yüzünü güldürüyor. Geçtiğimiz günlerde Seydikemer İlçesi Kayabaş Mahallesinde meydana gelen yangında evleri zarar gören ailelere “Paylaşarak Sevindir” projesinde görev yapan personel tarafından yardımsever vatandaşların bağışladığı ev eşyası ve giysiler teslim edildi. İl genelini kapsayan proje ile bugüne kadar gelen bağışlar 188 aileye ulaştırıldı.



“Sosyal Hizmetlerimiz Artarak Devam Edecek”

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç, sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlar için hassasiyetle projeler üretildiğini ve bu projeleri çağdaş yöntemlerle hayata geçirildiğini belirtti. Hacı Koç; “Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal hizmetler alanında vatandaşlarımızın sorunlarını etkin ve hızlı bir şekilde çözüme kavuşturmak için özveriyle çalışıyoruz. Büyükşehir olduktan sonra hayata geçirdiğimiz birçok proje ve çalışmalar ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın her zaman yanlarındayız. “ dedi.

“Vatandaşlarımızın Hizmetlerimizden Memnuniyeti Bizler İçin Çok Değerli”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, belediyecilik hizmetlerinin sadece yol, su, ulaşım olmadığını, sosyal belediyecilik alanında da Muğla ili genelinde vatandaşlarının her anlamda yanlarında olduklarını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak çok kısa bir sürede Muğla ili genelinde birimlerimizi oluşturarak vatandaşlarımıza hizmet vermeye başladık. Ekonomik ve sosyal olarak vatandaşlarımızın destek kart, evde bakım hizmeti, paylaşarak sevindir gibi çağdaş ve sürdürülebilir yardımlarla yanlarında oluyor, evlerine misafir oluyoruz. Vatandaşlarımızın bu hizmetlerden memnuniyeti, yüzlerindeki gülümseme bizler için yeterli. Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın yanında onlara destek olmaya devam edeceğiz.” dedi.