Meclis Canlı

Büyükşehir Sosyal Hizmet Kampı ile farklı kültürleri buluşturdu


09.08.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk olarak 2017 yılında düzenlenen Sosyal Hizmet Kampı’nın ikincisi ‘Göç ve Göçmen Sorunları’ ana temasıyla uluslararası katılımlı olarak Dalaman Sarsala Koyu’nda gerçekleştirildi.

Sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Muğla Büyükşehir Belediyesi, farklı aktiviteler ile kültürleri buluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda Muğla Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği (SHUDER) Muğla Şubesi işbirliği ile ilk olarak 2017 yılında gerçekleştirilen Sosyal Hizmet Kampı’nın ikincisi, ‘Göç ve Göçmen Sorunları’ ana temasıyla 24-28 Temmuz 2018 tarihleri arasında uluslararası katılımlı olarak düzenlendi.

Sosyal Hizmet Kampına Türkiye’den Adnan Menderes Üniversitesi, Celal Bayar Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Medipol Üniversitesi, İngiltere’den ise Liverpool Hope ve Essex Üniversitelerinde sosyal hizmet alanında eğitimine devam eden 27 öğrenci katıldı.

Büyükşehir’den 18 uzman personel katıldı

‘Göç ve Göçmen Sorunları’ ana temasıyla 5 gün süren 61 katılımcının yer aldığı kampta gündüzleri mesleki atölye çalışmaları, gezi, kültürel ve sosyal paylaşımlar yapılırken, akşamları 7 farklı kurum ve dernekten katılımcıların paylaşımlarının yer aldığı eğitim sürecinde sosyal hizmet alanı ve göç temalı fikir alışverişleri gerçekleştirildi. Kampa Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden de 18 uzman personel katıldı.

Göçe yönelik çalışma yapan kurumlar eğitim verdi

Kampta göçe yönelik çalışma yapan Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Temsilcileri (UNCHR), Muğla İl Göç İdaresi, Uluslararası Göç Örgütü (IOM), Kızılay, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği-ASAM ile Mültecilerle Dayanışma Derneği’nden (Mülteci-Der) gelen alanında uzmanlar tarafından eğitim verildi. Verimli ve aktif bir eğitim süreciyle birlikte sosyal hizmet eğitimi alan öğrencilerin, sahada çalışan meslek elemanlarının ve kamuda görev yapmakta olan sosyal hizmet uzmanlarının mesleki ve kişisel gelişimlerinin desteklenmesi gerçekleştirilmiş oldu.

Her sene farklı bir tema

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 2017 yılında birinci Sosyal Hizmet Kampı, ‘Sosyal Hizmetlerde Hak Temelli Yaklaşımlar’ ana teması ile düzenlenmişti. Bu yıl ise ‘Göç ve Göçmen Sorunları’ temasıyla uluslararası katılımlı olarak ikincisi düzenlenen Sosyal Hizmet Kampı’nın üçüncüsü gelecek sene farklı bir ana tema ile düzenlenecek. Ayrıca Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün talimatıyla Sosyal Hizmet kamplarında düzenlenen etkinlikler, katılımcıların da fikirleri ve yorumları yayınlaştırılarak yazılı hale getiriliyor ve gelecek kuşaklara aktarılıyor.