Meclis Canlı

Büyükşehir Sosyal Belediyecilikte ilklerle vatandaşın yanında


17.06.2019


Muğla Büyükşehir Belediyesi “Sosyal Belediyecilik” konusunda yürüttüğü projelerle vatandaşlara destek olmayı sürdürürken bu alanda Türkiye’de ilk olan hizmetlerle de örnek oluyor.

Sosyal Belediyecilik anlamında birçok hizmeti vatandaşlara sunan Muğla Büyükşehir Belediyesi Türkiye’de ilk olan projelerle de dikkat çekiyor. Kısa Mola ve Mor Yaşam projeleriyle Türkiye’de bir ilki başlatan Muğla Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım hizmetleri, Mor Yaşam, Halk Kart, Kırsaldaki Çınarlar ve 100 yaş evi gibi projeler toplumun birçok kesimine hizmet ediyor.

Türkiye’de Bir İlk “Kısa Mola” ve “Mor Yaşam” Projeleri

Engelli bireylerin Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne ait merkezlerde uzman ekipler tarafından keyifli zaman geçirdiği bir proje olan Kısa Mola hizmeti ailelerinde yüzünü güldürüyor. İlk olarak 2016 yılında Menteşe’de hizmet vermeye başlayan Kısa Mola merkezleri Milas ve Fethiye İlçelerinde de açılarak daha büyük kitlelere hizmet vermeye devam ediyor. Engelli bireylerin sevinçle karşıladığı örnek proje ile aileler kısa bir mola verirken, çocukların kişisel gelişimine de katkı sağlanıyor. Engelli bireyler Büyükşehir Belediyesi’nin Kısa Mola Merkezlerine aileleri tarafından süreli emanet ediliyor, ebeveynler özellikle anneler günlük işlerini rahatlıkla hallederken, kendilerine de zaman ayırabiliyor.

Bunun yanı sıra yine Türkiye’de ilk olan Mor Yaşam Projesi ile Muğla E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ve Seydikemer Eşen T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kalan kadın ve çocukların temel ve zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla temizlik, kişisel hijyen ve bakım malzeme desteği sağlanıyor.

Bir Elin Verdiğini Diğeri Görmüyor

İhtiyaç sahibi vatandaşlara yapılan nakdi, ayni ve kırtasiye yardımlarına devam eden Büyükşehir Belediyesi 4 bin 319 aileye destek oldu. Kurulduğu günden bu yana 2 bin 61 aileye 6 Milyon 489 bin TL yardım yapılırken 721 aileye de ayni yardım yapıldı. Ayni yardımların içinde tekerlekli sandalye, karyola, yatak, baston, yakacak yardımı gibi birçok farklı ürün bulunuyor. Bunların yanı sıra 895 aileye de 392 Bin TL’lik kırtasiye ürünleri desteği sağlandı. Yardımlar yapılırken verilen “Halk Kart” sayesinde vatandaşlar normal bankamatik kartı ile alışverişini yapabiliyor. Banka kartları sadece tanımlı olan ihtiyaç ürünlerinde kullanılabiliyor. Sosyal yardım yapılacak aileler Büyükşehir Belediyesi uzman ekipleri tarafından belirleniyor ve vatandaşların özel hayatlarına dikkat edilerek yardımlar ulaştırılıyor.