Meclis Canlı

Büyükşehir Seydikemer’de Üreticilerle bir araya geldi


25.07.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Seydikemer Ziraat Odası Başkanlığı işbirliği ile üretici bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Seydikemer Çaltılar Mahallesinde gerçekleştirilen toplantıya Çaltılar, Gökben, Doğanlar Yayla Karaçulha, Boğalar Kayabaş,  Kınık Mahallesi Muhtarları ile üreticiler katıldı. Toplantıda Yukarı yayla  bölgesinde yaz aylarında seracılığın gelişmesi sebebiyle domates üretimindeki  artış  nedeniyle üreticilerin sorunları olan, pazarlama ve fiyat konuları ile hal yasası ile ilgili konular hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Bölgeye hal kurulması taleplerinin de konuşulduğu toplantıda, hal yasası gereğince yapılacak planlama da  bölge arz talep durumunun etüt edilmesi gerektiği, üreticilerin pazarlama sorunlarında kooperatifleşmenin uygun olacağı, fiyat belirleme hususunda 5957 Sayılı Hal Kanununun 6. Maddesinde de belirtildiği üzere fiyatların, malların arz ve talebine bağlı olarak serbest rekabet şartlarına göre oluşması esas olup ürün fiyatlarına herhangi bir müdahalemiz olmadığı konusunda ve üreticilerin mallarını verirken  güvenilir firmalara, müstahsil makbuzunu almak koşuluyla mallarını vermeleri konularında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Seydikemer Ziraat Odası Başkanı Muhsin Gümüş ise katılımcılara Çiftçi Kayıt Sistemi, kooperatifleşmenin önemi ve pazarlama konusunda bilgiler verdi.