Büyükşehir, Seydikemer Boğaziçi Mahallesine yeni su kaynağı sağlıyor

28.09.2022

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Seydikemer’in Boğaziçi Mahallesinde bölgeye ek su sağlamak için kaynak buldu. Ekipler çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte yeni içme suyu kaynağını mevcut sisteme ilave ederek mahalleye aktaracak.

İl genelinde kesintisiz ve sağlıklı içme suyu sağlamak için projelerini sürdüren Muğla Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç olan bölgelere ek su kaynağı sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Seydikemer’de çalışmalarını yoğunlaştıran Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, Boğaziçi Mahallesi’nde yaptığı çalışmayla bölgeye yeni su kaynağı sağlıyor.

MUSKİ ekipleri tarafından Kemikler Mahallesinde 3 litre/saniye debide yeni içme suyu kaynağı sağlanırken, kısa süre içerisinde kaynak ile depo arasındaki terfi hattı imalatı yapımına başlıyor. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yeni su kaynağı Boğaziçi Mahallesine aktarılacak.