Büyükşehir Sağlık Ekipleri Beğeni Kazandı

19.12.2016

Muğla Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım Hizmeti veren Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, 112 ekiplerinin yer aldığı Ambulans Rallisine katıldı.

Bodrum’da düzenlenen 4'üncü Uluslararası Paramedik Kongresi etkinliğine katılan Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, yapılan tatbikatlarda bir ilki gerçekleştirdi. Yurtdışından Kanada, Almanya, KKTC, İrlanda, Avustralya ve Yeni Zelenda olmak üzere 25 yerli ve yabancı 112 ekiplerinin bulunduğu "4. Uluslararası Paramedik Kongresi, Ambulans Rallisi ve Alanda Kritik Hastada Girişimsel Müdahaleler Eğitimi"nde yarışan Büyükşehir Sağlık ekipleri, senaryo gereği gerçekleştirilen otobüs kazasındaki yaralılara müdahale etti. Yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yapan ekipler, daha sonra yaralıların hastaneye sevklerini sağladı.

112 ekiplerine karşı ilk kez kazaya müdahale eden Muğla Büyükşehir Belediyesi sağlık ekipleri, yerli ve yabancı 112 ekiplerinden büyük beğeni kazandı.