Meclis Canlı

Büyükşehir Personeline Karbon Ayakizi Projesi Eğitimi Düzenlendi


03.03.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, “Karbon Ayakizi ve Enerji Verimliliği” konusunda personellerine 1 günlük kurum içi eğitim programı  düzenledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı'nın Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Doğrudan Faaliyet Desteği ile uyguladığı “ İklim Değişikliği ve Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı” projesi kapsamında personele yönelik eğitim düzenlendi. Eğitim programına katılan 43 personele, projenin tanıtımı, gelecek hedefleri, iklim değişikliği, karbon ayakizi hesaplama temel prensipleri ve sera gazı azaltım yol haritası konularında bilgiler verildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı ve Proje Koordinatörü Aylin Giray yaptığı açıklamada, eğitime katılım gösteren tüm mesai arkadaşlarına teşekkür ettiğini söyledi. Giray; “ Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı olarak 2015 yılı hedeflerimiz doğrultusunda öncelikli amacımız Muğla ilinde oluşan hava kirliliği ile ilgili bir eylem planı hazırlamaktı, bu doğrultuda hazırladığımız yol haritasında öncelikli olarak karbon emisyonlarının azaltılması ve iklim değişikliği unsurlarının kontrol altına alınması ile ilgili projemizi hazırladık. Projemiz kapsamında ilk faaliyetimiz olan kurum içi eğitim ile de Büyükşehir Belediyesi personelimizin bu konuda bilgilendirilmesi amaçlanmaktadır. Daire Başkanlığımız yol haritası doğrultusunda projenin sürdürülebilirliğini Avrupa Birliği ve Ulusal fonlar ile gerçekleştirmeyi planlamaktayız. Projenin ilimize hayırlı olmasını dilerim.” dedi.