Meclis Canlı

Büyükşehir Personeli Sınavda Ter Döküyor


12.03.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nde görev yapan hizmet alımı personelin Büyükşehir Belediyesi şirketine işçi statüsünde geçiş işlemleri için çalışmalar devam ediyor.

24/12/2017 tarih ve 30280 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 126. Maddesi ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye eklenen ek-madde 20 gereği Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ’de görev yapan personel hakkında çalışmalar devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki sınava girmeye hak kazanan hizmet alımı personelden 404’ü uygulamalı, 1447’si sözlü, Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nde ise 272 personel uygulamalı, 930 personel de sözlü sınava tabi olacak. 06 Mart’ta başlayan sınavlar 21 Mart’ta sona erecek.

Konu hakkında Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada “Çıkartılan kanun hükmünde kararname sonrasında hizmet alımı personelimizin Muğla Büyükşehir Belediyesi şirketinde çalıştırılması için çalışmalarımız devam ediyor. Yaklaşık 90 gün sürecek olan çalışmalarımızda başvuruların ardından sınav kısmına gelindi. Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak aynı kanunun 38. Maddesi gereğince oluşturduğumuz 5 kişilik komisyon ile sınavlarımızı gerçekleştiriyoruz. Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki 404 personel uygulamalı, 1447 personel sözlü, MUSKİ’de ise 272 personel uygulamalı, 930 personel de sözlü olarak sınava tabi olacak. Güvenlik Soruşturması olumlu olarak neticelenen ve sınavlardan başarı ile geçen personelimizin belediyemizin şirketinde sürekli işçi statüsünde istihdam edilmek üzere işe giriş işlemleri tamamlanacaktır.” İfadeleri yer aldı.