Meclis Canlı

Büyükşehir, ‘Özlemle Atamıza Koşuyoruz’ Etkinliği Düzenledi


07.11.2020


Muğla Büyükşehir Belediyesi, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Anma etkinlikleri kapsamında Ula Gölette ‘Özlemle Atamıza Koşuyoruz’ etkinliği gerçekleştirdi.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi, aramızdan ayrılışının 82. Yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anma etkinlikleri kapsamında ‘Özlemle Atamıza Koşuyoruz’ etkinliği gerçekleştirdi. Ula Gölette düzenlenen etkinliğe, Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Osman Gürün, CHP Parti Meclis Üyesi Gizem Sayar Özcan, CHP İl Başkanı Âdem Zeybekoğlu, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, CHP Ula ilçe Başkanı Hüseyin Özcan, CHP Menteşe İlçe Başkanı Mustafa Aytaç Kavak ve vatandaşlar katıldı.

 

1, 5 ve 10 kilometrelik parkurlardan oluşan koşu yarışı, Büyük Kadınlar/Erkekler, Halk Yürüyüşü  (1999 ve öncesi doğanlar) ve Küçük Kızlar/Erkekler(2008-2009 doğumlu) olmak üzere 4 kategoride gerçekleştirildi.

 


Başkan Gümüş, “Bizler var oldukça atamızı anarak ve anlayarak onu yaşatmaya devam edeceğiz”

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Ula Gölette gerçekleştirilen ‘Özlemle Atamıza Koşuyoruz’ etkinliğine katılan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, şunları ifade etti: “Ula ve Menteşe kardeşliği ile atamızı anmak için hep beraberiz. Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü her 10 Kasım’da anıyoruz. Çünkü Atatürk tüm dünyada bağımsızlığını ilan etmiş devletlerin örnek aldığı büyük bir devrimci. Bugün burada bu etkinlikleri gerçekleştirebiliyorsak, bugün hep beraber olabiliyorsak her şeyi kendisine borçluyuz. İyi ki bu dünyadan geçti, iyi ki Türklerin lideri oldu. Bizler var oldukça atamızı anarak ve anlayarak onu yaşatmaya devam edeceğiz.”



Başkan Gürün, “Bizler Atamızın bize gösterdiği yoldan hiçbir taviz vermeden, her türlü güçlüğe rağmen onun yolunda bugün olduğu gibi yarın ve ilelebet yürümeye ve koşmaya devam edeceğiz”

Yarış öncesi konuşma yapan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, "10 Kasım ve 29 Ekim'leri arzu ettiğimiz gibi sokaklara yansıyan şeklinde kutlayamıyoruz. Aramıza Covid-19 girdi. Bu dönemi inşallah en az sıkıntıyla geçireceğiz. Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyeti kurduktan sonra ilkeleriyle, devrimleriyle düşünceleri ve her kurumun geleceğine yönelik çizdiği vizyonu ile bugün dahi 100 yıl sonra hala güncelliğini koruyan dehası ile bize yol göstermeye devam ediyor. Bu yoldaki yürüyüşte yan yollara sapan ve maalesef karşı devrimci diyebileceğimiz bir hareketle farklı yönlere ülkeyi götürmek isteyenler var. Biz hiçbir şekilde Atamızın bize gösterdiği yoldan hiçbir taviz vermeden, her türlü güçlüğe rağmen onun yolunda bugün olduğu gibi yarın ve ilelebet yürümeye ve koşmaya devam edeceğiz. Eğer Atamızı gerçekten anlıyor ve onun ideallerine sahip çıkıyorsak, onun 1919'da Samsun'a çıktığı zamanda ülkenin halini düşünerek, buradan yokluklar içinde yaptığı büyük mücadele ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kurması, devrimleri yapmasını aklımıza getireceğiz. Biz o dönemden çok daha kötü dönemde değiliz. Çünkü yetişmiş gençlerimiz var. Atatürkçülerimiz var. Onun ideallerine inanan çok büyük bir kitle var. Öyleyse kol kola verip yürüyeceğiz, koşacağız ve onun ilke ve devrimleriyle Türkiye Cumhuriyetini ilelebet yaşatacağız" dedi.

 

Etkinlikte 5 bin metre Kadınlarda Zeliha Ünlü, 5 Bin metre erkeklerde Salih Miraç Büyükaslan, 10 Bin metre kadınlarda Gönül Babayiğit, 10 Bin metre erkeklerde İdris Özbudak ve Onur Ulaş birinci oldu. Etkinlik yarışmada dereceye girenlerin ödüllendirilmesinin ardından sona erdi.