Meclis Canlı

Büyükşehir, Otopark Çalışmalarına Hız Verdi


23.03.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi, il genelinde yaşanan otopark sorununa çözüm bulmak amacıyla çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan otopark projeleri İlçe Belediyeleri ile paylaşıldı. Aynı zamanda Ulaşım Dairesi Başkanlığına bağlı görev yapan Terminaller Şube Müdürlüğünün ismi Meclis kararıyla  Terminaller ve Otoparklar Şube Müdürlüğü olarak değiştirildi ve otoparklar konusunda daha kapsamlı hizmet sunabilen bir birim oluşturuldu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Alper Kolukısa, İl genelinde yapılması planlanan katlı otoparklar, açık otoparklar ve yol üstü park yerleri ile ilgili çalışmaların sonuçlanmaya başladığını ve kısa zamanda uygulamaya geçileceğini söyledi. Kolukısa; “İlçelerimizde bulunan otopark alanlarının planları hazırlanıyor. Marmaris, Fethiye ve  Menteşe bölgesinin otopark planları hazır hale getirilmiş ve düzenlemelere başlanılmıştır. Otoparklar konusundaki çalışmalarımız önümüzdeki günlerde tüm hızıyla devam edecek ve diğer illere örnek olabilecek seviyede çalışmalar yapılacak.” dedi.