Meclis Canlı

Büyükşehir Ortaca ve Dalaman’da Bilgilendirdi


20.10.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Ortaca ve Dalaman İlçesi’nde Muğla Büyükşehir Belediyesi hizmetlerinin anlatıldığı bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Günlüce Mahallesi, Seydikemer İlçesi’nde düzenlediği Muğla Büyükşehir Belediyesi Bilgilendirme toplantılarına Ortaca ve Dalaman ilçelerinde devam etti. Muhtarların ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği bilgilendirme toplantılarında Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi olmasından sonra Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği hizmetler ve yapacağı projeler vatandaşlara anlatıldı. Muğla Büyükşehir Belediyesi daire başkanlarının vatandaşları bilgilendirdiği toplantılarda ilçeler özelinde yapılan hizmetler ve Muğla genelinde yapılan hizmetler katılımcılara sunumlar eşliğinde anlatıldı.

Ortaca ve Dalaman’da gerçekleştirilen Muğla Büyükşehir Belediyesi bilgilendirme toplantılarında, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, 6360 sayılı yasa ile Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi olduğunu ve yasanın kendinden kaynaklanan sıkıntılarına rağmen Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin bir buçuk sene gibi kısa bir sürede bütün ilçelere hizmet götürdüğünü söyledi. Hasan Karaçelik; “Büyükşehir yasasının kendisinden kaynaklanan sıkıntılar var. Muğla yüz ölçüm olarak İstanbul’un 3 katı büyüklüğünde bir il. Muğla topografik olarak da dağlık ve kırsal nüfusu fazla olan bir il. Yüzölçümü diğer büyükşehirlere göre büyük, nüfusunun dağınık yapısına rağmen Muğla Büyükşehir Belediyesi bu coğrafyada hizmet üretiyor ve bilgilendirme toplantısı için ilçemize geldiler. Başta Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Osman Gürün’e ve daire başkanlarına teşekkür ediyorum.” dedi.

Dalaman’da düzenlenen Muğla Büyükşehir Belediyesi bilgilendirme toplantısında konuşan Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, Dalaman’a hizmet etmek için Dalaman Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin birlikte uyum içinde çalıştığını söyledi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bugüne kadar Dalaman ilçesi için yapılanlar için teşekkür etti. Muhammet Şaşmaz;” Kaldırımları, bisiklet yolları, temiz sokakları ile daha çağdaş, yaşanır bir Dalaman için çalışıyoruz. Lüzumsuz işlere, kavgaya ayıracak zamanımız yok. Vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermek için çalışıyoruz. Vatandaşlarımızda kendilerine hizmetin Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Dalaman Belediyesi’nden geldiğini biliyor.” dedi.

Köylerimizde yaşam standartlarını yükselterek kentten köye göçü sağlamak istiyoruz.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Ortaca ve Dalaman ilçesinde yapılan bilgilendirme toplantılarında Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi olmasının üzerinden bir buçuk sene gibi kısa bir süre geçmesine rağmen Muğla ili genelinde bütün birimleriyle hizmet ürettiklerini, en büyük destekçilerinin kendilerine güvenen vatandaşlar olduğunu söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra olmayan bir belediyeyi kurduk. Kısa bir süre içerisinde teşkilat şemamızı ve araç gerecimizi tamamlayarak Muğla gibi bir coğrafyada hizmet vermeye başladık. Vatandaşlarımıza hizmet götürürken seçimlerden önce de söylediğimiz gibi bizlerin en büyük yardımcısı bulundukları mahallerdeki temsilcimiz çok değerli muhtarlarımız. Onların istek ve talepleri ile bugüne kadar birçok hizmeti yerine getirdik ve vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek için çalışıyoruz. Köylerde tarım ve hayvancılığa önem veriyor, üreticimize katma değeri yüksek ürünlerin ekimi için destek veriyoruz. Ayrıca alım garantili üretim yaparak üreticilerimizle birlikte üretiyoruz. Alt yapısıyla, suyuyla köylerimizde yaşam standartlarını yükselterek köyden kente göçün önüne geçerek, kentten köye göçü sağlamak istiyoruz. Kırsalın ayakta kalmasını ve gelişmesini temin etmeye çalışıyoruz.” dedi.

Muğla’nın En Büyük Zenginliği İnsan Zenginliği

Muğla’nın coğrafi, doğal güzelliklerinin yanında en büyük zenginliğinin insan zenginliği olduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’da birlik ve beraberlik içerisinde sevgi, hoşgörü, güleryüzlü hizmet anlayışı ile çalıştıklarını söyledi.