Meclis Canlı

Büyükşehir Orkestrası “Zafere Doğru” Etkinliğinde Sahne Aldı


29.08.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği ve Bodrum Kent Konseyi tarafından düzenlenen  “Zafere Doğru” etkinliğinde sahne alan Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrası’nın performansı büyük beğeni topladı.

Bodrum İskele Meydanı’nda gerçekleşen konsere Bodrumlu sanatseverler ile yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösterdi. Muğla Büyükşehir Belediyesi Orkestrasının seslendirdiği marşlarla Zafer Bayramı ve Cumhuriyet coşkusu 7’den 70’e tüm vatandaşlar tarafından doyasıya yaşandı.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ali Zağlı konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Bu gurur hepimizin ortak gururu. 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusunu da heyecanını da hep birlikte Bodrum İskele Meydanı’nda yaşadık. Cumhuriyetimizin en önemli kazanımlarından olan sanat ile Cumhuriyetimize erişmemizdeki en önemli viraj olan 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutlamanın mutluluğunu duyuyoruz. Bodrum gibi, dünyanın pek çok ülkesinden misafirlerimizin ziyaret ettiği turistik ilçemizde bu etkinliğimizin böylesine görkemli bir şekilde gerçekleşmiş olması bizim için ayrı bir önem teşkil ediyor. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta Barış Dünyada Barış’ sözünü bizler sanatla hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bodrum İskele Meydanı’nda hitap ettiğimiz kitle farklı ülkelerden, farklı dillerden, dinlerden sanatseverlerdi ve bizim coşkumuzu saygı ve gıpta ile izlediler. Cumhuriyetin ve sanatın gücüne inanıyoruz ve bu gücün tüm halkımıza ulaşması için yapabileceklerimizi en üst düzeyde ortaya koymaya çalışıyoruz.” Dedi.