Meclis Canlı

Büyükşehir, “Ölüm Yoluna” El Attı


09.07.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların daha güvenli yollarda seyahat edebilmeleri için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum İlçesi Yalıkavak Mahallesi İnönü Caddesinde bir çok kazanın meydana gelmesine sebebiyet veren ve vatandaşlar tarafından “Ölüm Yolu” adı ile tabir edilen yolda çalışmalarını sürdürüyor. Ulaşım Dairesi Başkanlığı ve Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekiplerinin, İnönü Caddesinde ortaklaşa yürüttüğü refüj, sinyalizasyon kavşak ve kaldırım çalışmaları ile yaşanan üzücü olayların önüne geçilmeye çalışılıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ve Fen İşleri Dairesi Başkanlığı yetkilileri yaptığı açıklamada, finansmanı Turizm Bakanlığı tarafından sağlanarak Karayolları ekipleri tarafından asfalt kaplaması yapılan ancak kaldırım, refüj sinyalizasyonu ve dönüş kavşakları olmadığı için birçok kazaya sebep olan Yalıkavak Mahallesi İnönü Caddesindeki yolda çalışmalara başladıklarını belirttiler. Büyükşehir Yetkilileri, vatandaşların can ve mal güvenliği için yasal mevzuat sınırları içerisinde yolun hangi kuruma ait olduğu yönündeki tartışmaları bir kenara bırakarak gerekli olan acil tedbirleri kamu hizmeti ve vatandaşların memnuniyeti ilkeleri doğrultusunda aldıklarını, ayrıca kamulaştırma durumu ve yol yapım tekniklerine uygun olup olmadığı yönündeki çalışmaların devam ettiği ve bu çalışmaların uzun bir süre gerektirdiğini ancak vatandaşların can ve mal güvenliğinin asli görev olduğunu, bu kapsamda da gerekli olan, refüj, sinyalizasyon kavşak ve kaldırım gibi acil tedbirlerin alındığını söylediler.