Meclis Canlı

Büyükşehir Oktay Akbal’ı Ölüm Yıldönümünde Andı


29.08.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi değerli gazeteci Oktay Akbal’ı birinci ölüm yıldönümünde andı.



Muğla Büyükşehir Belediyesi, 28 Ağustos 2015’te vefat eden gazeteci Oktay Akbal’ı birinci ölüm yıldönümünde andı. 28 Ağustos 2016 Pazar günü düzenlenen program Konakaltı Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Programda Muğla Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları’nın 5’incisi olan ve Prof. Dr. Şadan Gökovalı tarafından derlenen “Muğla Sevdalısı Oktay Akbal’a Armağan” kitabı tanıtıldı.



Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği programda konuşan Ayla Akbal “Bu anlamlı günde aramızda olan herkese teşekkür ediyorum. Kitabı derleyen Prof. Dr. Şadan Gökovalı’ya, kitabın basılması, böyle bir programın düzenlenmesinden dolayı da Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e ve ekibine teşekkür ediyorum.” Dedi.




İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş yaptıkları konuşmada kitap ve programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz dedi.



“Muğla’lı olmak, Muğla için düşünmek, Muğla için çabalamak, Muğla için bir çivi çakmaktır.”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Cumhuriyetle başlayan bir hayat, 2015’te Akyaka’da son buldu. Hepimizin hayatı var, bir yerde başlıyor, bir yerde bitiyor. Fakat herkesin hayatı Oktay Akbal ve diğer sanatçılar gibi olamıyor. O arayı nasıl doldurduğumuz, neler yaptığımız, topluma neler verdiğimiz önemli. Bunlar kalıcı olan ve insanı ölümsüzleştiren konular. Muğla çok şanslı. Datça’lı Can Yücel, Bodrum’lu Halikarnas Balıkçısı, Akyaka’lı Oktay Akbal bizim hemşerimiz. Nerede doğdukları önemli değil. Muğla’lı olmak, Muğla’da doğmakla olmuyor. Muğla’lı olmak, Muğla için düşünmek, Muğla için çabalamak, bir çivi çakmaktır. Bunlar Muğla’lı olmanın özellikleri. ‘Yabancı’ kelimesi kullanmamamız gereken bir kelime. İstanbul doğumlu Muğla’lı veya Sivas doğumlu Muğla’lı olarak onları tüm değerleriyle kucaklıyoruz. Bir ve birlikte olmalıyız. Birbirimize sevgiyle bakarak, yoldaş olarak devam etmek zorundayız. Bu tür günlerin bizlere hatırlattığı şey bu, onun için çok önemli. Ayrışmadan kol kola, bu değerlerimize ve geçmişten bu güne cumhuriyeti getiren tüm güç ve kişilere olan saygımızdan dolayı biz birlikte geleceğe umutla, sevgiyle yürümeliyiz.” dedi.



Muğla Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınlarının 5’incisi olan “Muğla Sevdalısı Oktay Akbal’a Armağan” kitabı program sonunda derleyen Prof. Dr. Şadan Gökovalı tarafından imzalandı.