Meclis Canlı

Büyükşehir nakil hizmetiyle engellilerin yanında


16.12.2022


Muğla Büyükşehir Belediyesi Engelli Nakil Hizmeti ile vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. Engellilerin sağlık kurumu ve diğer devlet kuruluşlarına naklinin gerçekleştirildiği hizmet kapsamında sosyal aktivitelere de ulaşımları sağlanıyor.

 

Muğla il sınırları içinde yaşayan engelli vatandaşların evlerinden sağlık kurumu ve kuruluşlarına, kamu kurumu ve kuruluşlarına, banka, noter, tamirat hizmetleri veren kuruluşlara ve sosyal aktiveleri için gerekli olan yerlere nakli Büyükşehir Belediyesi Engelli Nakil Hizmeti ile sağlanıyor. 6 araçla verilen Engelli Nakil hizmeti 2022 yılında 2 bin 883 defa bugüne kadar ise 21 bin 652 kez hizmet verildi.

 


Muğla Büyükşehir Belediyesi Engelli Nakil hizmeti ile haftanın bir günü de engelli bireyleri üniversite ortamını görmeleri, üniversite içerisindeki kültürel, sanatsal ve spor faaliyetlerine katılmaları için Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi yerleşkesine götürüyor. Engelli Nakil aracı ile evlerinden alınarak üniversite yerleşkesine getirilen engelli bireyler etkinlikler sonrası tekrar evlerine bırakılıyor.