Meclis Canlı

Büyükşehir Muhtarlarla Toplandı


19.02.2015

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla ili genelinde hizmet veren 550 muhtar için Bilgilendirme Toplantısı düzenledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla ilinin yerel seçimlerden sonra büyükşehir statüsüne geçmesi, belde belediyelerin kapatılması ve köylerin mahalle statüsüne geçmesinden sonra oluşan 550 muhtar için Bilgilendirme Toplantısı düzenledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Ula Belediye Başkanı Ümit Karaarslan, Muğla Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve çok sayıda muhtar katıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bilgilendirme Toplantısı’nda konuşan Ula Belediye Başkanı Ümit Karaarslan, muhtarların kendileri için en uzak noktadaki gözü, kulakları olduğunu, bu tür bilgilendirme toplantılarının çok yararlı olduğunu söyledi. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’da, Muğla ili genelinde hizmet veren bütün muhtarları bir araya getiren ve Bilgilendirme Toplantısı’nı düzenleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e teşekkür etti. Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’de toplantıda yaptığı konuşmada, vatandaşların oylarıyla seçilen muhtarların kendileri için önemli olduğunu, ilçe belediyeleri ve Büyükşehir Belediyesi’nin muhtarlar vasıtasıyla hizmet götüreceğini söyledi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla ilinin Büyükşehir Belediyesi olmasından sonra 11 aylık bir sürenin geçtiğini, bu sürede vatandaşların, muhtarların hizmetlerin ilçe belediyeleri ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yerine getirildiğini anladığını söyledi. Başkan Gürün; “Vatandaşlarımız yerel seçimlerden sonra hizmetlerin hangi kurumlar tarafından yapılacağını bilmediği için 13 ilçemizde Bilgilendirme Toplantıları düzenledik ve çok olumlu geri bildirimler aldık. Muhtarlar Bilgilendirme Toplantısını düzenlemekteki amacımız da sadece 550 muhtarımızı bir araya getirerek muhtarlarımızın sorunlarını, önerilerini dinlemekti ve muhtarlarımızın öğrenmek istediklerini anlatmaktı. Muğla ili geniş coğrafyası, alt yapısı, suyu ,yolu ile diğer büyükşehirler arasında ayrı bir yere ve öneme sahip. Köyünün ve mahallesinin sorunlarını çok iyi bilen muhtarlarımızla problemlerimizi hep birlikte çözeceğiz. Görev süremiz olan 5 yıl içinde ilçe belediyelerimizle birlikte halkımıza hizmet ederek daha nitelikli, daha yaşanır bir Muğla yaratacağız. Toplantıya yoğun ilgi gösteren muhtarlarımıza teşekkür ediyor, toplantının çok yararlı geçtiğine inanıyorum. Muğla’da görev yapan 550 muhtar arasında 9 bayan muhtarımıza  ayrıca teşekkür ediyor, önümüzdeki seçimlerde bu sayının artmasını diliyorum.” dedi. Ayrıca Başkan Gürün 550 muhtarla geniş bir aile olduklarını, bundan sonra muhtarların talep etmesi halinde gerekli Daire Başkanlığı’nın ilçelere gelerek bilgilendirme yapacağını söyledi.

Muğla Muhtarlar Derneği Başkanı Şükrü Arık, Muğla Büyükşehir Belediyesi Muhtarlar Bilgilendirme Toplantısı’nda, ilçelere ve mahallelere 11 aylık süre içinde yaptığı hizmetler nedeniyle Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e plaket takdim etti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Muhtarlar Bilgilendirme Toplantısı’na katılan muhtarlara, Muğla Büyükşehir Belediyesi hizmetlerine daha kolay ulaşabilmeleri için Evde Bakım Vektörle Mücadele gibi hizmetleri veren birimlerin numaralarını içeren bilgilendirme broşürleri dağıtıldı. Ayrıca Mersin’de vahşice öldürülen ve tüm Türkiye’yi yasa boğan  Özgecan Aslan için bütün katılımcıların yakasına siyah kurdele takıldı.