Meclis Canlı

Büyükşehir Muhtarlar Masası Her Alanda Çevrimiçi


16.05.2017

Muğla Büyükşehir Belediyesi Muhtarlar Masası, 444 48 01-8, dilekçe, sosyal medya, 0505 190 00 48 whastapp numarası ve Muğla’nın Muhtarları dergisi ile muhtarların Muğla genelinde Büyükşehir hizmetlerine ulaşmasını sağlıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi 13 ilçedeki 566 mahalle muhtarın Büyükşehir Belediyesi  hizmetlerine ulaşımını kolaylaştırmak için teknolojinin bütün imkanlarını sonunda kadar kullanıyor. Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi olmasından kısa bir süre sonra Muhtarlar Masası birimini kurarak muhtarlara verdiği önemi gösteren Büyükşehir Belediyesi ayrıca 13 ilçede düzenlediği Bilgilendirme toplantıları ile yeni yasadan kaynaklanan sıkıntıları ve belirsizlikleri muhtarlarla yüz yüze görüşerek, sorunları yerinde dinleyerek aşmaya çalışmıştı. Gelişen teknoloji ve yenilikleri de yakından takip eden Büyükşehir Belediyesi 444 48 01-8 telefonunu muhtarların 7 gün 24 saat ulaşabilmesini sağlamış, iletişimden kaynaklanan sıkıntıları da kayıt ve hizmetlerden sonra muhtarların aranarak geri bildirim sağlanması sayesinde en aza indirdi. Sosyal medya üzerinden muhtarlar için sayfa  oluşturan ve yapılan hizmetlerin buradan yayınlaması sayesinde de sosyal medya kullanan muhtarlara ulaşan Büyükşehir Belediyesi Whatsapp hattı ile de muhtarların kendilerine anında bir telefonla görsel ve yazılı ulaşmasını sağlıyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Muhtarlar Masası bugüne kadar Muğla genelindeki bütün muhtarlardan 12 bin 712 istek ve talep alarak sonuçlandırdı. Dilekçe olarak da Büyükşehir Belediyesi’ne 2612 başvuru yapıldı. Toplam 15 bin 324 başvuruyu sonuçlandıran Muğla Büyükşehir Belediyesi Muhtarlar Masası 444 48 01-8 numarası ile de 7 gün 24 saat muhtarların hizmetinde.

Muhtarlarımız Bizlere 7 Gün 24 Saat Ulaşabiliyor

Muğla’yı 13 ilçe belediyesi, 566 mahalle muhtarı ile birlikte daha yaşanır bir şehir yapmak için çalıştıklarını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 566 mahalle muhtarının Büyükşehir Belediyesi’nin mahallelerdeki en önemli temsilcisi ve yardımcısı olduğunu belirtti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla 13 bin 247 kilometrekare yüzölçümü ile İstanbul gibi Türkiye’nin metropol şehrinden yaklaşık 3 kat büyüklüğünde bir hizmet alanına sahip. Bu eşsiz ve geniş coğrafyada yaşayan bütün vatandaşlarımıza en iyi hizmet vermek için çalışıyoruz. Bu hizmeti verirken 566 mahallemizde bizlere en büyük desteği ve yardımı muhtarlarımız veriyor. Muhtarlarımızın da Büyükşehir Belediye’mize anında ulaşabilmesi için Muhtarlar Masa’mızı kurduk ve 444 48 01-8 numarasını tuşladıklarında muhtarlarımızın 7 gün 24 saat bizlerle iletişimde olabilmelerini sağladık. Muhtarlarımız çağrı merkezimin numarası olan 444 48 01 numarasından sonra 8 tuşladıklarında direk Muhtarlar Masa’mıza ulaşabiliyorlar. İstek ve taleplerini muhtarlar masamıza ileten muhtarlarımıza en kısa sürede taleplerinin yapıldığı ya da hangi zamanda yapılacağı yetkili arkadaşlarımız tarafından geri dönüş yapılarak aktarılıyor. Muhtarlarımızın muhtarlar masamızı hangi saatte kaç defa aradığı, istek ve önerileri, kendilerine yapılan geri dönüş sistemimizde kayıtlı tutularak sistemsel bütünlük sağlanıyor. Vatandaşla aramızdaki en önemli bağ olan muhtarlarımızın bizlere her an, her alanda ulaşabilmeleri, vatandaşlarımızın en iyi hizmeti alabilmeleri için Büyükşehir Belediyesi olarak bütün iletişim imkanlarını kullanıyor, daha yaşanır bir Muğla için çalışıyoruz.” dedi.