Meclis Canlı

Büyükşehir Muğla’yı Koruyan Hizmetleri ile Ödülleri Kucaklıyor


24.10.2018

Muğla Büyükşehir Belediyesi kurulduğu günden bu yana hayata geçirdiği projeler ve aldığı ödüllerle dikkat çekiyor.

2014 yılında Büyükşehir Belediyesi olan ve kısa sürede kuruluşunu tamamlayarak Muğla gibi özel bir coğrafyaya hizmet etmeye başlayan Muğla Büyükşehir Belediyesi hayata geçirdiği projeler ve hizmetleri ile bugüne kadar 6 ödül kazandı. Doğal ve tarihi güzellikleri ile dünyanın ve Türkiye’nin en özel şehirlerinden biri olan Muğla’yı koruyarak geleceğe taşımak için projeler üreten Büyükşehir Belediyesi’nin bu hizmetleri ulusal kongre ve yerel yönetim ödül törenlerinde birincilik ve başarı ödülleri ile döndü.

Mavi Deniz Temiz Kıyılara İki Ödül

13 Bin 247 kilometrekare yüzölçümü, 1480 km kıyı şeridi, yüzde 68 orman varlığı ile eşsiz güzellikte bir doğaya sahip olan Muğla’da çevre projelerine büyük önem veren Muğla Büyükşehir Belediyesi Mavi Deniz Temiz Kıyılar Projesi ile 6 tekne ile kıyılardan atık topluyor. Bu proje ile Muğla Büyükşehir Belediyesi Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin düzenlediği 2015 Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Ödüllerinde Sağlıklı Çevre kategorisinde birincilik ödülü aldı. Aynı proje 2016 yılında SODEM’in düzenlediği ve 100 belediyenin 500 projeyle katıldığı yerel yönetimler ödül töreninde başarı ödülüne layık görüldü.

Geleceğimiz İçin Geri Dönüşüm projesi Örnek Bir Proje

Geleceğimiz için Geri Dönüşüm projesi ile mobil geri kazanım tesisini 2 Milyon 636 bin TL yatırımla hayata geçiren Muğla Büyükşehir Belediyesi bu hizmetiyle de Mahalli İdareler Araştırma ve Geliştirme Merkezi (MİARGEM) “Etkin Belediye Proje” yarışmasında Altyapı ve Çevre projeleri kategorisinde birinci oldu. Aynı proje 2018 SODEM ödül töreninde Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne çevre kategorisinde ödül getirdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde şoför esnafı ve kooperatiflerle karşılıklı işbirliği içerisinde gerçekleştirdiği ulaşımda dönüşüm projesi de dünyanın önde gelen ulaşım kongrelerinden olan Transist Ulaşım Kongresinde birincilik ödülü kazandı. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin şehrin mimari yapısını ve dokusunu koruyan, yaşayan bir şehir yaratmak için hayata geçirdiği ve Muğla’nın gözde ilçelerinden Bodrum ilçesine yapacağı Turgutreis Yaşam Merkezi projesi de 16.Ulusal Mimarlık Sergisi ve ödülleri kapsamında en iyi proje dalında 138 aday proje arasında birincilik ödülü aldı.

Başkan Gürün; “Vatandaşlarımızın özgür, huzurlu ve mutlu bir kentte yaşamasını sağlayan hizmet ve projeleri hayata geçiriyoruz.”

Yaşamaktan ve hizmet etmekten gurur duydukları Muğla için hayata geçirdikleri projelerin ödül almasının kendilerini sevindirdiğini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, belediyeciliğin yaşadıkları şehre, orada yaşayan vatandaşlara derman olması gerektiğini belirtti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “2014 yılında kurulan Büyükşehir Belediyemiz kısa sürede birbirinden değerli 13 ilçesi, 566 mahallesi olan Muğlamıza hizmet etmeye başladı. Muğla, burada yaşayan hemşehrilerimizin yanı sıra sonradan yerleşenler ve ziyaret edenler için vazgeçemediği, huzurlu ve mutlu bir şehir. Doğal güzellikleri, tarihi zenginlikleri ile korunması gereken eşsiz bir coğrafya. Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizin doğasını, çevresini, denizini koruyan, vatandaşlarımızın özgür, huzurlu ve mutlu bir kentte yaşamasını sağlayan hizmet ve projeleri hayata geçiriyoruz. Vatandaşlarımızın bu hizmetten memnuniyetleri, yaşadıkları şehirden keyif almaları bizleri mutlu ederken bu hizmetlerin ödül alması bizleri ayrıca gururlandırıyor. Ödüllerimizden ikisini Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun elinden alarak Muğlamıza kazandırdık ve yaşadığımız şehir için çok olumlu geri dönüşler aldık. Muğlamız hizmetin en iyisini hak ediyor ve hak ettiği hizmeti almaya devam edecek.”dedi.