Meclis Canlı

Büyükşehir Muğla’yı Çelik Bariyerlerle Örüyor


19.08.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi Muğla genelinde ulaşımda vatandaşların daha güvenli yollarda seyahat etmeleri için bugüne kadar 18 km çelik bariyer montajı gerçekleştirdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri keskin viraj, şarampol ve uçurumun bulunduğu yol kenarlarında “koruyucu” olarak da bilinen çelik bariyer çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. 2016 yılı içerisinde Muğla genelinde 78,7 kilometre çelik bariyer(oto korkuluk) çalışması hedefleyen Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri bunun 18 kilometresini tamamladı.

Marmaris İlçesi Osmaniye, Bayırköy, Söğüt, Taşlıca yol güzergahı, Datça ilçesi Mesudiye, Reşadiye yolu, Menteşe İlçesi Dirgeme yolunda devam eden çelik bariyer çalışmaları, Bodrum, Milas, Fethiye, Köyceğiz, Menteşe ilçelerinin farklı yollarında da gerçekleştirilecek.

Hida Kılıç: “2016 yılında hedeflediğimiz 1000 km yol çalışmasının 385 kilometresini, çelik bariyer çalışmasında da 78 kilometrenin 18 kilometresini tamamladık.”

Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Hida Kılıç, Muğla ili genelinde daha güvenli, modern yollar için asfalt, sıcak asfalt, yol çizgi ve bariyer çalışmalarının aralıksız devam ettiğini, il genelinde gerekli yerlere toplamda 78.7 kilometre çelik bariyer, (oto korkuluk) çalışması yapacaklarını, bunun da 18 kilometresini tamamladıklarını söyledi. Hida Kılıç; “Muğla 13 bin 247 kilometrekare yüzölçümüyle geniş bir coğrafyaya sahip. Bu geniş coğrafyada ulaşımda vatandaşların daha güvenli yollarda seyahat etmesi için sorumluluk alanımızdaki 2600 km yolda asfalt, sıcak asfalt, yol çizgisi, çelik bariyer çalışmalarına ara vermeden devam ediyoruz. 2016 yılında hedeflediğimiz 1000 km yol çalışmasının 385 kilometresini, çelik bariyer çalışmasında da 78 kilometrenin 18 kilometresini tamamladık. Farklı ilçelerimizde devam edecek çalışmalarımızla Muğlamızın yolları daha güvenli olacak ve bütün vatandaşlarımızı modern yollarla sevdiklerine ulaştıracağız.”