Meclis Canlı

Büyükşehir Muğla’ya 565, Fethiye’ye 70 Milyon Yatırım Yaptı


23.02.2017

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün Büyükşehir Belediyesi’nin 3 yılda yaptığı hizmetler ve 2017 yılında yapacağı yatırımları anlatmak için Fethiye ve Seydikemer basını ile bir araya geldi. 


Muğla Büyükşehir Belediyesi Fethiye Hizmet Binası’nda Fethiye ve Seydikemer’de görev yapan basın mensupları ile bir araya gelen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün hedeflerini bir bir gerçekleştirdiklerini, üç yılda Muğla’ya 565 Milyon TL, Fethiye’ye 70 Milyon TL, Seydikemer ilçesine de üç yılda 32 Milyon TL yatırım yaptıklarını söyledi.

“Hedeflerimizi Bir Bir Gerçekleştiriyoruz”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi olmasından sonra bu yeni yasanın neler getirdiğini bilerek ve hazırlıklarımızı buna göre yaparak göreve geldik ve kısa sürede olmayan bir belediyeyi kurduk. Muğlamıza yakışan hizmetleri, sizlere seçimden önce verdiğimiz sözleri yerine getirdiğimizi anlatmak bir nevi hesap vermek için bu toplantıları düzenliyoruz. Muğla’ya 2014-2016 yılları arasında Büyükşehir ve MUSKİ olarak 565 Milyon 841 Bin TL yatırım yaptık. Fethiye ilçemize 70 Milyon 565 Bin TL, Seydikemer ilçemize de 32 Milyon 756 Bin TL yatırım yaptık. 2017 yılında Muğlamıza Büyükşehir ve MUSKİ olarak 470 Milyon TL yatırım bütçesi ayırdık. Bu bütçenin yaklaşık 89 Milyon TL’si Fethiye ilçemiz için, yaklaşık 30 Milyonluk kısmı da Seydikemer ilçemiz için harcanacak.” dedi.


“2016 Yılında 160 Milyon Yatırımla 1000 KM Yol Yapıldı”

Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi olmasından sonra birçok hizmetin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bütün ilçelere önem ve aciliyet sırasına göre hakkaniyetli bir şekilde götürüldüğünü söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 2014-2016 yılları arasında Muğla’ya yapılan yatırımın geçmiş yıllarda yapılan yatırımlardan daha yüksek ve Muğla’ya yakışan hizmetler olduğunu belirtti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Büyükşehir Belediyesi olarak Muğla’da sorumluluk alanımızda 2600 km yol var. 2014-2015 yıllarında 525, 2016 yılında da 160 Milyon yatırımla 1000 km yol ve asfalt çalışması yaptık. 2017 yılında da 700 km asfalt çalışması yapacağız. Seydikemer ilçemizde 332 km yolun 200 kilometresinde, Fethiye ilçemizde de 155 kilometre yolun 69 kilometresinde asfalt, bordür, parke çalışması yaptık. Muğla’ya yakışan yollarla vatandaşlarımızı sevdiklerine ulaştırmaya, yollarımızı daha güvenli hale getirmeye devam edeceğiz.” dedi.

“Fethiye, Bodrum, Dalaman ve Seydikemer’e Yeni Otogarlar Yapılacak”

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Muğla genelinde ki bütün otogarları modern ve kullanışlı otogarlar yaparak yenileyeceğini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Menteşe’de temeli atılan yeni şehirlerarası otogar projesinin bu çalışmaların ilki olduğunu, Bodrum, Seydikemer, Fethiye, Dalaman otogarlarının da önümüzdeki süreçte yapılacağını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla genelinde şehir içlerinde olan otogarlarımızı şehir dışına taşıyarak yeni ve modern otogarlar yapacağız. Menteşe’de yapımına başlanan ve 11 Milyon TL ye mal olacak otogar projesini diğer ilçelerimizde de gerçekleştireceğiz. Projelerimiz hazır, mülkiyette yaşanan sıkıntılar giderilir giderilmez çalışmalar başlayacak.” dedi.

“MUSKİ Fethiye ve Seydikemer İlçelerimize 66 Milyon Yatırıma Hazırlanıyor”

Muğla Büyükşehir Belediyesi kuruluşu MUSKİ’nin bugüne kadar il genelinde 28, Fethiye’de 6, Seydikemer’de 13 mahalleyi ve mevkiyi su ile buluşturduğunu söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün, dünya bankasından sağlanan 67 Milyon Euro kredinin Muğla genelinde yatırımlarda kullanılacağını belirtti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Ne yazık ki Muğlamızda bazı köy ve mevkilerde vatandaşlarımızın içme suyu yok. Göreve geldiğimizden bu yana MUSKİ kuruluşumuz suyu olmayan 28 köyümüzü suya kavuşturdu. En temel ihtiyacımız olan suyumuzu Seydikemer’de 13, Fethiye’de 6 köyümüzde vatandaşlarımızla buluşturmanın mutluğunu bizler de yaşıyoruz. Dünya Bankası’ndan sağladığımız 67 Milyon Euro yaklaşık 275 Milyon TL krediyi Muğla’mızda kanalizasyon, alt yapı ve içme suyu çalışmalarında kullanacağız. Bu krediyi Türkiye’de sadece iki belediyemiz aldı. MUSKİ Fethiye ve Seydikemer ilçelerimiz için ayırdığı 20 milyon bütçenin yanı sıra dünya bankasından sağlanan kredinin 44 Milyon TL’sini bu ilçelerimizde kullanacak.” dedi.

Büyükşehir Türkiye’de İlk Olan Projeleri Muğla’da Başlattı

Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye’de ilk Kısa Mola Hizmeti, Mor Yaşam Projesi, Engelsiz Plaj hizmetleri gerçekleştirdiklerini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, vatandaşlardan büyük destek aldıkları evde bakım hizmetinin de 82 bin rakamına ulaştığını söyledi. Muğla genelinde devam ettirdikleri haşere ile mücadele çalışmalarında iki üniversite ile birlikte hareket ederek bilimsel bir yöntem izlediklerini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Muğla genelinde dijital haritası çıkarılan haşerelerin türlerinin belirlendiğini ve buna göre zamanında, ilaçlama yapılarak başarılı bir haşere mücadelesi sağlandığını söyledi. Muğla’nın turizm gelirlerinden daha fazla gelir elde ettiği tarım alanında da birçok yatırım yapıldığını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 418 Bin TL yatırımla tarım laboratuvarı, yerel tohum merkezi kurduklarını, kooperatiflerle 6 milyon alım garantili çiçek ürettiklerini, Muğla’da kırsalda üretilenin Muğla kıyısalda tüketilmesi için küçük üreticileri kooperatifler çatısı altında buluşturduklarını belirtti. Ulaşımda dönüşüm projesinde yüzde 85 rakamına ulaştıklarını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Fethiye ve Seydikemer ilçelerinde de vatandaşların ulaşımda dönüşüm sayesinde modern, konforlu, engelli rampalı ve 65 yaş üstünü ücretsiz taşıyan araçlardan memnun olduğunu belirtti.

Ülke Olarak Sevgiyi, Hoşgörüyü Arttıralım

Muğla Büyükşehir Belediyesi hizmetlerini ve projelerini sunum halinde anlattıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, 13 ilçe belediyesi, 565 muhtarla Muğla’da vatandaşlarına hizmet ettiklerini, hangi partiden, hangi düşünceden olursa olsun bütün vatandaşlarına eşit, adil hizmet götürdüklerini ve bu basın toplantısında da şeffaf bir şekilde hesap verdiklerini belirtti. Ülke olarak sevgiyi, barışı arttırmaları gerektiğinin altını çizen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, umutsuz olmaya, yorulmaya haklarının olmadığını, Muğla için, ülkemiz için el ele birlik olmaları gerektiğini söyledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Fethiye Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen basın buluşmasına Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mete Atay, CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, önceki dönem Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Dr.Bekir Kumbul, CHP Fethiye İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu, CHP Seydikemer İlçe Başkanı Nalan Büyükçoban, Muğla Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ve vatandaşlar katıldı.