Meclis Canlı

Büyükşehir Muğla’nın “Nabzını” Tuttu


23.11.2016


Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın şeker hastalığına yönelik farkındalığın oluşturulması amacıyla tüm ilçelerde bir hafta boyunca yaptığı kan şekeri ve tansiyon ölçümleri tamamlandı.

Şeker hastalığına yönelik farkındalığın oluşturulması amacıyla her yıl çeşitli etkinliklerin düzenlendiği 14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından 13 ilçede ölçümler yapıldı. Bir hafta boyunca 13 ilçede 3813 kişinin kan şekeri ve tansiyon ölümleri yapıldı. Ayrıca ölçümler sonrasında değerlerde yükseklik tespit edilen 933 vatandaş gerekli kurumlara sevk edildi.

14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle ilçe merkezleri ile nüfus yoğunluğu olan kırsal mahallelerde yapılan kan şekeri ve tansiyon ölçümleri hakkında bir değerlendirme yapan Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç ölçümlerin erken teşhis için önemli olduğunu belirtti. Daire Başkanı Hacı Koç yaptığı değerlendirmede “14 Kasım Dünya Diyabet günü nedeniyle ilçelerimizde çeşitli etkinlikler düzenledik. Bunlardan birisi de kan şekeri ve tansiyon ölçümleriydi. Değerlerinde yükseklik görülen vatandaşlarımızı hastanelere ve gerekli kurumlara sevk ettik. Farkındalığı oluşturmak için çeşitli materyallerle vatandaşlarımıza diyabeti anlattık.” İfadelerini kullandı.

Ölçümlerin yılın değişik zamanlarında çeşitli ilçelerde yapılmaya devam edeceğini belirten Koç “Ölçümlerimizi yılın farklı zamanlarında yapıyoruz. Sağlık ekiplerimiz tüm ilçelerimizde çalışmalarını sürdürüyor. Ölçümlerin yanı sıra evde bakım hizmetlerimize de ara vermeden devam ediyoruz. Sağlık ve sosyal alanda vatandaşlarımıza daha iyi hizmet vermek için çalışmalarımızı büyük bir titizlikle yürütüyoruz” dedi.