Meclis Canlı

Büyükşehir Muğla'da Yatırımlara Devam Ediyor


28.09.2017

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ hizmet binası düzenlenen açılış töreni ile hizmete girdi.

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Menteşe İlçesi Uğur Mumcu Bulvarı üzerinde yapımı tamamlanan Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü hizmet binası düzenlenen açılış töreni ile hizmete girdi. Açılışa Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, Muğla Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri ve Daire başkanları katıldı.

 

MUSKİ hizmet binası açılış töreninde konuşan MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen Muğla genelinde MUSKİ birimlerinin çok dağınık bir yapıda bulunduğunu, Menteşe İlçesi’ne yapılan hizmet binası ile birimlerin bir araya geldiğini ve çok ciddi bir koordinasyonun sağlandığını söyledi. Muğla ili genelinde hala 39 binada kiracı olduklarını söyleyen Baki Ülgen Menteşe İlçesi’ne 4 Milyon 200 Bin TL yatırımla yapılan hizmet binası ile artık il merkezinde yıllık 420 bin TL kira bedeli ödemeyeceklerini belirtti. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün talimatları doğrultusunda ilk etapta susuz köy bırakmamak ve alt yapının güçlendirilmesi için çalışmalar yaptıklarını söyleyen Baki Ülgen bu çalışmalara son olarak 100 yıldır suyu olmayan Taşlıca Mahallesi’ne su verilmesi ve Fethiye’ye büyük bir yatırım olan Ölüdeniz Arıtma Tesisi’ni örnek gösterebileceklerini söyledi.

 

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş MUSKİ hizmet binası açılışında Muğla’nın Büyükşehir Belediyesi olmasından sonra il merkezi Menteşe’de yeni hizmetlerin temellerini attıklarını ve bu hizmetlerin açılış törenlerinde birlikte olmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi. MUSKİ’nin su, kanalizasyon ile ilgili vatandaşlara yeni binasında hizmet vereceğini ve bu binanın Menteşe ilçesine çok yakıştığını söyleyen Bahattin Gümüş bu hizmetleri Muğla iline ve Menteşe ilçesine kazandıran Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e ve emeği geçenlere teşekkür etti.

 

 

 

“Muğla’da Bakanlıklar, Milletvekilleri, İlçe Belediyeleri ile Koordineli, Siyaset Üstü Hizmet Anlayışı ile Çalışıyoruz”

 

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün, Muğla’da bakanlıklar, milletvekilleri, ilçe belediyeleri ile koordineli, siyaset üstü bir hizmet anlayışı ile çalıştıklarını ve Büyükşehir Belediyesi’nin kurulduğu günden beri yaptığı yatırımlarla Muğla’ya en fazla yatırım yapan kurum olduğunu söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Bir hizmetin temel atmasından sonra belediye başkanları için en büyük mutluluk dönemi içerisinde o binanın ya da hizmetin açılışını yapmaktır. MUSKİ bütün ilçelerimizde örgütlenmiş Muğla’ya hizmet veren kuruluşumuz. Bugün açılışını yapacağımız hizmet binamız Muğlamıza yapılan değerli bir yatırım. Büyükşehir Belediye’miz kurulduğunda araç, gereç, mekanla ilgili eksikliklerini tamamlarken beklemesi mümkün olmayan hizmetleri de yerine getirmek için çalıştı. Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak Muğlamıza 3 yılda 565 Milyon TL yatırım yaptık. 2016 yılında Muğla’ya yatırım yapan kurumlar arasında Büyükşehir Belediyesi olarak birinciyiz. 2017 Eylül ayına kadar da yatırım bütçemizin yüzde 50’sini gerçekleştirdik.” dedi.

 

“MUSKİ bugüne kadar 214 Milyon Yatırım Yaptı, 2018’de 430 Milyon Alt Yapı Çalışması Planlıyor”

 

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “MUSKİ birimimiz de Muğla’ya 214 Milyon yatırım yaptı. Alt yapı, üst yapı hizmetleri ve 31 köyümüze ve mevkiyi suya kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İller Bankası’ndan sağlanan kredi ile Kavaklıdere ilçemizde kanalizasyon çalışmasına başladık. Fethiye Ölüdeniz’e Arıtma tesisi ile önemli bir yatırımı gerçekleştirdik. Bu konuda Turizm Bakanlığımız ve Milletvekilimiz Hasan Özyer’e teşekkürü bir borç biliyorum. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıkları Genel Müdürlüğü ile 29.5 milyon TL’lik ÖÇK alanları ile ilgili alt yapı yatırımları için ortak bir çalışma yapıyoruz. Seydikemer ilçemize İller Bankası ile temas halindeyiz 30 Milyon kredi sağladığımızda kanalizasyon çalışmasına başlayacağız. Marmaris ilçesi Atıksu Arıtma tesisi projesi tamamlandı, yer sorunu çözülürse dünya bankası kredisi ile orta vadede Marmaris’te arıtma sorununu çözeceğiz. Dünya Bankası’ndan alınan kredi ile Turgutreis Atıksu Arıtma tesisi ve kanalizasyon hattı yapımı, mevcut 29 atıksu arıtma tesisinin rehabilitasyonunu tamamlayacağız. Bütün bu hizmetler ve daha fazlası için 2018 yılında 430 Milyon TL alt yapı çalışması öngörüyoruz. Muğlamızda bakanlıklarımızla, milletvekillerimizle, ilçe belediyelerimizle koordineli, siyaset üstü bir hizmet anlayışı ile vatandaşlarımıza daha yaşanır bir şehir yaratmak ve güzel Muğlamızı geleceğe koruyarak taşımak için çalışıyoruz. MUSKİ hizmet binamızın Muğlamızda güzel hizmetlere ev sahipliğine yapacağına inanıyorum.” dedi.