Meclis Canlı

Büyükşehir, Muğla Üzerine Makaleler Kitabını Tanıttı


05.02.2016



Muğla Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları’nın dördüncüsü Muğla Üzerine Makaleler kitabı okuyucuyla buluştu. 



Muğla Büyükşehir Belediyesi, Kültür Yayınları’nı dördüncüsü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Ali Abbas Çınar’ın derlemesi olan Muğla Üzerine Makaleler Kitabı’nı okuyucusu ile buluşturdu. Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Binası’nda yapılan Muğla Üzerine Makaleler Kitabı’nın tanıtım kokteyline Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün ev sahipliğinde Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Menteşe İlçesi Mahalle Muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Muğla Üzerine Makaleler Kitabı Yazarı Yrd.Doç.Dr. Ali Abbas Çınar, Muğla’nın birçok özelliği ile kültür odağı olduğunu, yerel yönetimlerin desteği ile Muğla’da kültür çalışmalarının yapıldığını bu anlamda Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e Muğla’ya yaptığı katkılar ve kitabında kendine verdiği destek için teşekkür etti. Ali Abbas Çınar; “21 senedir Muğla’da yaşıyorum. 2002 yılında Muğla’da Başkanımız Sayın Dr. Osman Gürün’ün desteği ile yayınladığımız kitabın tanıtımında Başkanımızın sözü beni çok etkiledi. “Muğlalı olmak Muğla’da doğmak değildir, Muğla için düşünen, Muğla için ter akıtan, Muğla için bir çivi çakan herkes Muğlalıdır.”demişti. Hepimiz Muğla için çalışıyoruz. Muğla’da kültür çalışmalarına büyük önem veriliyor. Yerel yönetimlerinizin büyük katkıları ile Konakaltı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi, Arasta, Zahire Pazarı, Saburhane, Karabağlar Muğla’nın kültür odakları oldu. Dizi ve sinema filmleri için de Muğlamız plato görevi görüyor. Muğla’da olmaktan ve yaşamaktan mutluyum. Bu kitap çok değerli yazarların makalelerinden oluşan bir eser ve derleyeni benim. Kitapta makaleleri olan bütün yazar arkadaşlara, kitabın basılmasındaki destekleri için Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün’e teşekkür ediyorum.” dedi.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla Üzerine Makaleler kitabının tanıtımında yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi’nin iki yıl içinde yaptığı birçok hizmetin yanında kültürel ve sosyal etkinliklere de büyük önem verdiğini, bunlara en güzel örneğin kültür yayınları ve Kent Orkestrası olduğunu söyledi. Ali Abbas Çınar’ın Muğla için büyük bir kazanç olduğunu söyleyen Bahattin Gümüş, kitapta emeği olan herkese teşekkür etti.



“Muğla’da birlikte üretebilmeli, bir bütün olabilmeliyiz.”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’nın 13 farklı özelliklere sahip ilçesiyle büyük bir aile olduğunu, Muğla Üzerine Makaleler kitabının da bu 13 üyesi olan aileyi farklı özellikleri ile çok iyi anlattığını söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Tarihsel, kültürel, doğal güzellikleri, Karya, Likya Uygarlıkları’nın izleri, Menteşe ve Teke yörelerinin özellikleri ama en önemlisi insan zenginliği ile Muğla örnek bir şehirdir. Muğla’da geniş bir coğrafyaya öbek öbek yayılmış, farklı zenginlikleri ile birbirinden değerli 13 ilçeye sahip olan büyük bir aileyiz. Seydikemer’in bir özelliğini, Bodrum’da yaşayan vatandaşımızın bilmesi, Kavaklıdere’de yaşanan güzel bir olaya, Datçalı hemşerilerimizin sevinebilmesi gerekir. Muğla’da birlikte üretebilmeli, bir bütün olabilmeliyiz. Muğla Üzerine Makaleler kitabında 13 ilçemizi farklı yönleriyle, Muğlamızın tarihini, coğrafyasını, yetiştirdiği sanatçıları, yazarları bu kitapta bir arada bulabiliyoruz. Muğla’yı anlatan bu kitap Muğla’nın genel kültürünü tanımamız açısından da bir kaynak. Kitapta makaleleri bulunan bütün yazarlara, kitabı derleyen ve Muğlalı olan Ali Abbas hocamıza teşekkür ediyor, Muğla Üzerine Makaleler kitabının gelecek nesiller için de Muğla’yı daha yakından tanımaları için bir kaynak kitap olacağına inanıyorum.” dedi.



Muğla Üzerine Makaleler Kitabı Yazarı Yrd.Doç.Dr. Ali Abbas Çınar tanıtım törenin sonunda okuyucuları için kitaplarını imzaladı.